PPK Valpovo: Bbrzica danas pismeno odbio ponudu HFP-a

IVO BRZICA, najveći pojedinačni dioničar PPK Valpovo, danas je, uoči istjecanja roka, Hrvatskom fondu za privatizaciju pismeno odgovorio kako odbija ponudu da svoje dionice proda Fondu za 13,5 milijuna kuna.

"Dionice Valpova d.d. nisu kupljene da bi s njima špekulirali, već da bismo ulagali, a ponudu Hrvatskog fonda za privatizaciju smatramo nekorektnom između ostaloga i zbog toga što je tržišna cijena dionica daleko veća", kazao je za Hinu Ivo Brzica. Dodao je kako je spreman "otići i korak dalje u dokapitalizaciju tvrtke svježim kapitalom".

Kao poseban problem višemjesečne krize u PPK Valpovu istaknuo je da zbog svih negativnih događanja uistinu postaju upitna radna mjesta, jer je činjenica da tvrtki "ako se i dalje nastavi sadašnja poslovna politika, prijeti stečaj". Izjavio je kako je očito da radnicima- malim dioničarima, nitko od tzv. stare uprave nije objasnio da nakon toga ostaje da sljedećih 15 godina otplaćuju godišnje oko 3000 kuna za dionice koje više neće imati. Kako je rekao Brzica, koji je vlasnik 42 posto dionica, on radnicima nudi 20 posto veću cijenu po dionici nego što se nudi njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Očekujemo da će oni ipak prepoznati gdje im je sigurnost za budućnost i radna mjesta, rekao je Brzica. Premda "ni u kojem slučaju nisam spreman prodati svoj udjel u PPK Valpovo, i dalje sam spreman na pregovore kako bi se razriješila kriza koja predugo traje", izjavio je.

Pozvao je "pravnu državu na poštivanje sudskih odluka", a radnike da se "riješe onih koji ih koriste za svoje osobne interese, a ne vode brigu o budućnosti njih i njihovih obitelji".

Krajem kolovoza Trgovački sud u Osijeku donio je rješenje kojim je priznata skupština na kojoj je izabrana nova uprava PPK Valpova, u kojoj je predsjednik Nadzornog odbora Ivo Brzica s najvećim brojem dionica, 42 posto. Stara uprava i mali dioničari uložili su žalbu Visokom trgovačkom sudu, koji je potvrdio odluku Trgovačkog suda u Osijeku. Nezadovoljan tom odlukom osnovani Stožer za obranu od neprijateljskog preuzimanja tvrtke organizira danonoćno dežurstvo u PPK Valpovo kako u prostor tvrtke ne bi ušao Brzica i preuzeo je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara