"Pravedni Srbi": Ubit ćemo Tadića, Lajčaka, Đelića, Dačića, Bubala i Šutanovca

PRIJETNJE smrću predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, kao i nekolicini visokih političkih dužnosnika te prijetnje napadima na visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka nedavno su upućene preko redakcije frankfurtskih "Vesti", javlja Radio-televizije Vojvodine.

Pismo sa takvim namjerama je dostavljeno početkom kolovoza na bečku adresu tog medija, a  "Pravedni Srbi", kako se pošiljatelj potpisao, zaprijetili su i dizanjem redakcije u zrak.

"Nemaš pravo da nikog nazivaš huliganom. Za to ćemo čekat mi vas pred zgradom i aktivirat auto bombu, a izdajnike Tadića, Vukčevića, Đelića, Dačića, Bubala i Šutanovca skidat ćemo kada to bude najsigurnije", stoji u pismu naslovljenom na glavnog i odgovornog urednika Ratka Dmitrovića.

"U Srbiju nikad neće ući Europska unija, niti će Srbija u nju"

"Pravedni Srbi" na samo da prijete nego i obrazlažu svoje političko nezadovoljstvo. Tako naglašavaju da "u Srbiju nikad neće ući Europska unija, niti će Srbija u nju". Autor pisma "Vestima" je dao rok od tri dana da objavi tekst, a ako njihove želje ne ispune izvršit će napad na redakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo mi daleko. Do tada ćemo napadati sve ambasade u Beogradu, na listi je i Miroslav Lajčak, kao što ćemo napasti i Kosovo i osloboditi ga, to će biti Vijetnam broj dva", navodi se u prijetnji. U pismu najavljuju i kako će nakon njegove objave početi njihova "diverzija po Europi".

Austrijska policija istražuje prošlo pismo također naslovljeno na dopisništvo u Beču, a uskoro bi se trebala pozabaviti i ovim novim. Isto tako, policija je poručila da s organizacijom "Pravedni Srbi" nije upoznata, jer se do sada nigdje nije pojavljivala.

Ig.M
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara