Pravo na grad i Zelena akcija: Policija obmanjuje javnost o "Živom zidu za Varšavsku"!

Pravo na grad i Zelena akcija: Policija obmanjuje javnost o "Živom zidu za Varšavsku"!

Tekst: V.Š.
Foto:
Davor Pongračić (Cropix), Pravo na grad

UDRUGE Pravo na grad i Zelena akcija oglasile su se priopćenjem nakon izjave glasnogovornice zagrebačke policije Aleksandre Ljube da se na današnjoj akciji "Živi zid za Varšavsku" okupilo oko 100 ljudi.

"Nakon prosvjeda u Varšavskoj 10. veljače 2010., ovo je novi pokušaj policije da obmane javnost o broju prosvjednika koji se okupljaju protiv otimanja Varšavske ulice, a sve u svrhu sprečavanja omasovljenja broja građana koje će uskoro morati fizički iznositi iz Varšavske", piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mediji i udruge izvijestili su da je danas ispred Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u redu stajalo više od 600 ljudi i na taj način zahtijevalo od Ministarstva da odgovori na prijavu Prava na grad i Zelene akcije.

Matulović Dropulić prosvjednicima za Varšavsku: Na krivoj ste adresi

Naime, građani iz "Živog zida za Varšavsku" zahtijevali su od nadležnog ministarstva da po prijavi Prava na grad, Zelene akcije te okupljenih građana ukine sporni Detaljni plan uređenja i time do daljnjega zaustavi projekt Hoto grupe i radove u Varšavskoj.

Kako bi potkrijepile svoje tvrdnje, udruge su poslale potvrde o urudžbiranju prijave prosvjednika koji je bio među prvima u redu ispred Ministarstva s urudžbenim brojem 15-10-14 te potvrdu o urudžbiranju posljednjeg prosvjednika s istom klasom i današnjim datumom i urudžbenim brojem 15-10-581. Kako kažu, važno je spomenuti i prosvjednike koji nisu imali vremena čekati 4 sata u redu i koji su svoju prijavu Ministarstvu obećali poslati poštom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara