Prebio curu u Zadru, udarao joj glavom o umivaonik. Tvrdi da nije kriv

Prebio curu u Zadru, udarao joj glavom o umivaonik. Tvrdi da nije kriv
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

VRHOVNI sud RH odlučio je da će se 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu, optuženom za krvničko premlaćivanje 18-godišnje djevojke, ipak suditi u Zadru, zbog čega mu je jutros na Općinskom sudu započelo suđenje koje je 11. listopada odgođeno zbog zahtjeva njegovog odvjetnika Andreja Korljana. 

Daruvarac je iz pritvora doveden u lisicama i pratnji pravosudne policije, a 18-godišnjakinja se nije pojavila u sudnici jer se nalazi u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je podvrgnuta operaciji nosa kao posljedici premlaćivanja.

"Za djelo prijetnje ne osjećam se krivim jer je to konstrukcija majke i njezine kćeri. Za ovo drugo djelo ne smatram se krivim onako kako mi se stavlja na teret optužnicom", rekao je Daruvarac nakon što mu je državni odvjetnik Igor Vulić pročitao optužnicu kojom se tereti za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda, piše Zadarski.

Daruvarčev odvjetnik je rekao kako će u postupku dokazati kako se prijetnja nije dogodila te da se sve odigralo na drugačiji način od onoga koji se Daruvarcu stavlja na teret optužnicom. U tom je pravcu predložio niz svjedoka.

Slomio joj kosti lica i nos te izbio zube, dobila je 20 šavova na licu...

Podsjetimo, 31-godišnji Kovačević 18-godišnjakinju je tukao šakama i nogama, a kako pokazuje snimka nadzornih kamera, nesretnu je djevojku udarao nogom u glavu dok je bespomoćno ležala na podu kafića na zadarskoj Meladi. Slomio joj je kosti lica i nos te izbio zube, a djevojka je dobila 20 šavova na licu. 

Neposredno nakon iživljavanja nad tinejdžericom koja se nije ni pokušavala braniti, a prije dolaska policije, Kovačević je iza 22 sata pobjegao iz Zadra. Od plana da pobjegne u Bosnu i Hercegovinu očito je ipak odustao jer se sljedeće jutro vratio u Zadar, gdje ga je policija uhitila oko 10 sati.

Nakon što je uhićen branio se tako što je rekao da je 18-godišnjakinja koju je premlatio njegova bivša djevojka s kojom je prekinuo, ali se ona nije mogla pomiriti s prekidom te ga je proganjala. Tvrdio je da je njega kao muškarčinu bilo sram prijaviti da ga cura proganja. 

Policija je nakon što je provela svoju istragu Kovačevića kazneno prijavila za nanošenje teške tjelesne ozljede i prijetnje djevojci koju je mlatio.

Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda kazna je od šest mjeseci do pet godina zatvora, a za prijetnju do jedne godine, no ako je nesretnoj djevojci prijetio prije premlaćivanja upravo teškim tjelesnim ozljedama ili ubojstvom, sud mu može izreći kaznu do tri godine zatvora. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara