Predizborni skup HNS-a u Vojniću

NA VEČERAŠNJEM predizbornom skupu HNS-a za izbor Općinskog vijeća u Vojniću, program stranke za Vojnić predstavili su, uz lokalne stranačke dužnosnike, čelnici stranke Vesna Pusić i Radimir Čačić.

Oni su na skupu, koji je okupio je stotinjak građana iako je podružnica HNS-a osnovana tek 1. ožujka ove godine, pozvali stanovnike općine Vojnić da prevladaju nacionalne i ideološke podjele i uspostave povjerenja i suradnju, ističući da je to uvjet razvoja.

Na listi HNS-ovih kandidata su predstavnici Srba, Hrvata i Bošnjaka a nositelju liste Čedomiru Studenu je samo 35 godina.

Svojim simpatizerima Studen je predstavio nekoliko programa obnove povratka i gospodarskog razvoja.

Potpredsjednik stranke i ministar obnove Radimir Čačić iznio je podatak da je unatrag dvije godine u Vojniću Srbima povratnicima vraćeno 200 kuća, a da je svih 120 obitelji koje su u njima bile smještene zbrinuto preko Ministarstva obnove. Za povrat je preostala još 201 kuća, što će se realizirati do konca ove godine, rekao je Čačić. Vlasnicima će u međuvremenu iz državnog proračuna biti plaćana naknada od 7 kuna po četvornom metru kuće mjesečno, kazao je Čačić, koji smatra da će to državu natjerati na brže rješavanje trajnog zbrinjavanja naseljenika i povrata imovine vlasnicima.

Ukoliko lista HNS-a osvoji vlast, stranka u cjelini pomoći će da se upravo u Vojniću razvije model uspješne lokalne uprave na kojem HNS radi za čitavu zemlju, rekla je Vesna Pusić. HNS smatra da je država samo servis, infrastruktura, i to za sve građane, rekla je predsjednica HNS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara