Predizborni skup SDP-a u Trogiru

PREDSJEDNIK SDP-a Ivica Račan na predizbornom skupu u Trogiru čestitao je Trogiranima Dan grada i blagdan sv. Ivana Trogirskog, kazavši kako nije mogao ljepše proslaviti imendan nego s Trogiranima na njihovu trgu.

Predstavio je i 14 kandidate s liste SDP-a u 9. izbornoj jedinici, na kojoj je prvi Šime Lučin.

Račan je rekao da će i u drugom mandatu nastaviti pošteno obnašati vlast, i da se neće iz malog stana seliti u vilu ili zauzimati poduzeća.

Dodao je da SDP Hrvatskoj nudi razvoj i više novca za plaće i mirovine. Hrvatska, nastavio je, već gotovo godinu dana ima najveću stopu rasta u Europi, a sada je na redu i da se poveća standard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik SDP-a također je rekao da će u drugom mandatu njegova vlast nastaviti vraćati pokradene mirovine, a porezni sustav ustrojit će se tako da tko ima više, više i plaća.

Nakon kratkog predstavljanja kandidata Račan je rekao da neće držati govore, nego da će se radije družiti s građanima.

Na novinarsko pitanje nakon skupa da komentira poziv predsjednika HDZ-a Ive Sanadera Srbima da se vrate, Račan je rekao da je "Sanader s tim zakasnio najmanje četiri godine, jer je to ova Vlada već napravila i na tome radila i do sada".

Na pitanje tko je kriv što Hrvatska nije u Europi odgovorio je kako "prethodna vlast nije napravila što je trebala", ocijenivši da će sa "SDP-om na čelu Hrvatska postati članicom Europske unije već 2007., što s drugim strankama na vlasti neće biti moguće".

Predsjednik SDP-a jutros je u Splitu posjetio ustanovu za zapošljavanje i rehabilitaciju invalida DES i Centar za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju "Juraj Bonači", gdje je s vodstvom razgovarao o teškoćama u radu i načinima da se uklone.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara