Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i Milorad Dodik dogovorili koaliciju

Tekst: I.Ka.
Foto: Arhiva

MILORAD Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih demokrata, i Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH, potvrdili su danas da će potpisati sporazum o suradnji kojim će međusobno podržati kandidate za članove Predsjedništva BiH na idućim izborima i time su potvrdili spremnost za neku vrstu izborne koalicije dviju stranaka, prenose Vijesti.ba.

"Ostajemo privrženi našem ranijem opredjeljenju za potpisivanje sporazuma kojim ćemo utvrditi suglasnost da SNSD u FBiH podrži kandidata za člana Predsjedništva BiH kojeg će predložiti HDZ, koji će s druge strane podržati kandidata SNSD-a u RS", rekao je Dodik nakon sastanka s Čovićem.

Dodik je naglasio da je na sastanku potvrđena suradnja dviju stranaka, koja će se odvijati na pitanjima najvažnijim za BiH, kao i onim važnim za međustranačku suradnju. Dodik i Čović nisu precizirali kada bi sporazum trebao biti potpisan, ali je predsjednik HDZ-a naveo da bi se to moglo dogoditi u drugoj polovici lipnja.

Govoreći o ustavnim promjenama, Dodik je podsjetio da su i HDZ BiH i SNSD jasno rekli da nema atmosfere za ustavne promjene do izbora, da će se atmosfera za njih vjerojatno stvarati nakon izbora te da su "tu pozicije vrlo jasne". Obojica su izrazila želju i uvjerenje da će se pitanje bezviznog režima riješiti u lipnju ove godine u Sarajevu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara