Predsjednik HDZ-a Sanader predstavio izborni program stranke

Predsjednik HDZ-a Sanader predstavio izborni program stranke
PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader predstavio je danas izborni program stranke, poručivši da je stranka spremna preuzeti odgovornost za Hrvatsku.

Naglasio je kako građanima želi pružiti jamstvo u ostvarenje zacrtanih ciljeva utvrđenih na jamstvenoj kartici koju je osobno potpisao. U svojevrsnom ugovoru, koji želi potpisati s građanima, Sanader poručuje da im jamči smanjenje poreza, gospodarski rast, rast zaposlenosti i standarda te članstvo u Europskoj uniji i NATO-u. Također je najavio jačanje poduzetništva, poljoprivrede i domaće proizvodnje, ulaganje u znanost i tehnologiju, poticanje izvoza i uvođenje reda u državne financije.

HDZ obećaje i povećanje zaposlenosti snažnim novim gospodarskim programima, brigu za obitelj i umirovljenike, veća ulaganja u školstvo i zdravstvo, poštivanje hrvatskih branitelja.

"Nemamo iluzija da će biti lako, no Hrvatsku možemo izvući iz krize, ako odgovornost preuzmu ljudi koji znaju, umiju i hoće". Znamo prepoznati izazove novog vremena i nećemo se vraćati u prošlost". "HDZ je tu zbog budućnosti i hrvatskih građana", poručio je Sanader ističući kako "Hrvatska zaslužuje bolju budućnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zauzeo se za odgovornost, pouzdanosti predvidivost u politici te najavio da će nakon izbora objaviti i program vlade. Naglasio je kako vjeruje da Hrvatska može ući u EU 2007., a u NATO 2006. godine.

Sanader je ustvrdio da će HDZ-ova izborna kampanja biti korektna i u granicama demokratskih standarda rekavši kako "ne žele uvrede, nego jasnu kritiku svega što ne valja". "Nastupat ćemo odlučno, odmjereno i jasno, jer držimo da je vrijeme da se stane na kraj neodgovornosti, stihiji i ad hoc politici kakva je bila u protekle četiri godine", kazao je Sanader.

Nositelj svih lista HDZ-a je predsjednik stranke Ivo Sanader, a osim već poznatih stranačkih imena na listama se nalaze i poznati sportaši i sportski djelatnici. Tako je primjerice u 8. izbornoj jedinici prvi na stranačkoj listi izbornik hrvatske rukometne reperezentacije Lino Červar. U 9. izbornoj jedinici se na samom vrhu liste nalazi poznati bivši hrvatski vaterpolski reprezentativac Perica Bukić, dok se u 1. izbornoj jedinici na listi pojavljuju bivši košarkaški reprezentativac Franjo Arapović i aktualni rukometni reprezentativac Slavko Goluža.

HDZ-ov predsjednik najavio je da će se u sjedištu stranke svakodnevno organizirati konferencija za novinare u 9,30 sati ujutro te da će biti 10 tematskih konferencija na kojima će se govoriti o najvažnijim temama i reagirati na istupe političkih protivnika. Po njegovim riječima svaki politikantski napad na HDZ dobit će odgovor.

Odgovarajući na novinarski upit Sanader je rekao da HDZ ne prihvaća pobačaj i eutanaziju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara