Predsjednik IDS-a: Odluku o Jakovčiću donijet ćemo vrlo brzo

Predsjednik IDS-a: Odluku o Jakovčiću donijet ćemo vrlo brzo
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

"NAKON svih događanja vezanih uz Uljanik razgovarali smo o poziciji Ivana Jakovčića kao kandidata za europske izbore, to je tema koju ćemo prvo riješiti u IDS-u, a onda ćemo se dalje dogovarati s partnerima", priopćio je u petak predsjednik IDS-a Boris Miletić, reagirajući na odluku stranke Pametno da prekine suradnju s IDS-om u stvaranju "Amsterdamske koalicije" zbog uloge Jakovčića u zbivanjima oko Uljanika.

Pametno je objavilo da prekida suradnju s IDS-om jer oko "važnih društvenih događaja i pojava ne može pristati na kompromise". Neprihvatljivo nam je da je Ivan Jakovčić primao novac od firme u vlasništvu Danka Končara, jer je to izravan sukob interesa, poručili su.

Odluka o Jakovčiću vrlo brzo

"Isto kao što se mi moramo odrediti prema tom pitanju, tako Pametno mora odlučiti koji je njihov stav prema Istri, koju u svojoj podjeli Hrvatske ne vide kao zasebno regiju, što je nama, naravno, neprihvatljivo", ističe Miletić u reakciji. 

U svakom odnosu postoje neke kompleksne teme koje partneri moraju riješiti ako misle nastaviti. Ne znam zašto su odlučili istupiti medijski kad smo u stalnom izravnom kontaktu. Valjda su procijenili da, kao i mnogi drugi, mogu na teškoj situaciji s Uljanikom dobiti koji poen, ocjenjuje Miletić.

"Žao mi je zbog toga. Iako dijelimo iste vrijednosti, očito ne dijelimo isto kulturu dijaloga. Šteta, jer mislim da Hrvatskoj treba jaka i konstruktivna liberalna opozicija koja će se na pravi način suprotstaviti HDZ-u koji iz dana u dan radi sve veću štetu. A IDS će vezano uz Ivana Jakovčića sigurno donijeti ispravnu odluku. I to brzo", poručio je Miletić.

Podsjetimo, kako je Index jučer otkrio, IDS-ovac i hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić, od tvrtke u vlasništvu Danka Končara, spornog strateškog partnera gubitaša Uljanika, u posljednjih pet godina primio jeviše od 2,2 milijuna kuna. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara