Predsjednik Kosova: Razumijem ratne veterane koji su blokirali put Vučiću

Predsjednik Kosova: Razumijem ratne veterane koji su blokirali put Vučiću

KOSOVSKI predsjednik Hashim Thaci izrazio je u nedjelju razumijevanje za "opravdanu reakciju" veterana Oslobodilačke vojske Kosova protiv posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Dreničkom kraju, te poručio da razumije i razočaranje Srba u selu Banje zbog toga što je Vučić onemogućen u posjetu.

Thaci na Facebooku izrazio razumijevanje za građane Drenice i srpsku zajednicu u selu Banje

"Kao predsjednik Kosova, razumijem reakciju građana Drenice koji su izrazili opravdani revolt protiv posjeta. Ovo pokazuje da su bol i ratne rane još uvijek svježe. Međutim, kad se trudimo oko mira i pomirenja, prosvjedi i blokiranje puteva nam uopće ne pomažu", naveo je Thaci na Facebooku i dodao da stoga razumije i razočaranje stanovnika srpske zajednice u selu Banje zbog toga što je Vučić spriječen u namjeri da ih obiđe.

"Svi se moramo držati i pokazati minimalnu ljudsku kulturu, ljudsko razumijevanje i komunikaciju", naveo je Thaci.

On je istovremeno pozdravio odluku kosovske vlade da otkaže posjet Vučića selu Banje. Thaci se na Facebooku oglasio nakon što je predsjednik Srbije odustao od posjeta Banjama. 

Kosovski premijer Ramush Haradinaj je ranije priopćio da je zbog novih okolnosti i sigurnosti građana i delegacije Srbije kosovska vlada odlučila otkazati Vučićev posjet Dreničkom kraju.

Vučić je svejedno pokušao otići u Banje, no nakon što ga je kosovska policija zaustavila vratio se u Kosovsku Mitrovicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara