Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Hrvatske odvjetničke komore

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Hrvatske odvjetničke komore, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Izaslanstvo je izvijestilo predsjednika Mesića o tradicionalnom XXI. Danu hrvatskih odvjetnika koji je održan 21. ožujka, a na kojem su bili nazočni visoki dužnosnici inozemnih odvjetničkih komora i međunarodnih odvjetničkih udruga, kao i mnogobrojni domaći uglednici.

Na Okruglom stolu na temu "Pranje novca, povjerljivost - odvjetničko pravo i obveza" razgovaralo se o utjecaju pranja novca na porast organiziranog kriminala, naročito na trgovinu narkoticima i međunarodni terorizam. Zaključeno je da je suzbijanje pranja novca jedan od najučinkovitijih načina borbe protiv takvih oblika kriminala.

U izaslanstvu su bili članovi Hrvatske odvjetničke komore: predsjednik Ranko Pelicarić, Marijan Hanžeković, Krešimir Abel, nacionalni potpredsjednik Međunarodne unije odvjetnika Ognjen Frangeš, tajnik Komore Darko Horvat, blagajnik Sanja Artuković i predsjednica disciplinskog suda Hrvatske odvjetničke komore Ingrid Mohorovičić-Gjanković, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara