Predsjednik Mesić primio vodstvo "Vjesnika"

PREDSJEDNIK države Stjepan Mesić primio je danas vodstvo dnevnog lista "Vjesnika" u povodu 63. obljetnice njegova izlaženja.

Predsjednik Uprave "Vjesnika" Rikard Pompe izjavio je nakon polusatna susreta zatvorena za novinare da je razgovor bio "vrlo ugodan", ali da nije običaj prenositi o čemu su razgovarali s Predsjednikom.

Glavni urednik Krešimir Fijačko ocijenio je da je stanje u "Vjesniku" "vrlo zadovoljavajuće i ohrabrujuće" jer su, drži, to rijetke, ako ne i jedine dnevne novine u Hrvatskoj kojima raste naklada.

"Postali smo respektabilne novine koje su prije dvije godine bile novinski mrtvac", kazao je Fijačko i napomenuo: "Velik posao bio je preživjeti."

Pompe je podsjetio kako je prije tri godine postojala dvojba ići u stečaj ili opstati. "Opstali smo zahvaljujući intervenciji države koja je u Vjesniku prepoznala velik potencijal. Nismo u cjelini zadovoljni, ali nastojimo vratiti stari sjaj", rekao je Pompe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vjesnik" je prije tri godine dugovao 176 milijuna kuna, negativni trendovi su zaustavljeni i mi iz godine u godinu sve bolje poslujemo, ustvrdio je, dodavši kako su potkraj prošle godine poslovali s gubitcim, ali da su solventni.

U tekstu napisanu u povodu 60. obljetnice "Vjesnika" stoji da je ta kuća "svojedobno izrasla u najveći medijski imperij na Balkanu" te da su "Vjesnikova djeca" vrlo tiražni "Večernji list", Start, Arena i "Vjesnik u srijedu", naklada kojega je potkraj šezdesetih i u početku sedamdesetih bila 300 tisuća primjeraka.

Kao prvi glavni urednik "Vjesnika" upisan je Šerif Šehović u listopadu 1945., pet godina nakon izlaženja lista.

Sadašnji glavni urednik "Vjesnika" Fijačko 28. je urednik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara