Predsjednik Mesić u Ženevi posjetio ICRC

DOSADAŠNJI rad Crvenog križa u Hrvatskoj, kao i njegovo djelovanje u svijetu, posebno u Afganistanu i Iraku, bili su u središtu razgovora hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića s predsjednikom Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) Jakobom Kellenbergerom u srijedu u Ženevi.

"Odajući priznanje svemu što Crveni križ čini za čovjeka i čovječanstvo, a posebno angažmanu u Hrvatskoj, želim da uspješno nastavite raditi za humanije i pravednije sutra", zapisao je hrvatski predsjednik u knjigu dojmova u sjedištu ICRC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mesić u Ženevi sudjeluje na Svjetskom summitu o informacijskom društvu (WSIS) zajedno s predstavnicima više od 120 zemalja međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija i medija.

ICRC koji je tijekom rata u Hrvatskoj bio posebno aktivan na području bivše Jugoslavije, sada pomaže u rješavanju problema nestalih te progranika i izbjeglica. Misija ICRC-a približava se kraju, a preostale aktivnosti preuzet će Regionalni centar u Budimpešti.

Nakon ICRC-a Mesić je posjetio sjedište Međunarodne organizacije rada (ILO) gdje je s tamošnjim dužnosnicima razgovarao o reformama provedenim na području rada i socijale te o usklađivanju zakonodavstva u Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara