Predsjednik Mesić završio posjet Brodsko-posavskoj županiji

SUSRETOM s građanima Nove Gradiške predsjednik Republike Stjepan Mesić završio je poslijepodne radni posjet Brodsko-posavskoj županiji.

Nakon obilaska proizvodnih pogona "Đure Đakovića" u Slavonskom Brodu Mesić je istaknuo da "Đaković" može biti primjer oporavka velikih sustava uz pomoć resornih ministarstava.

"Mogu reći da se ovdje ponovno stvara jedan gigant, ali na visokoj tehnologiji koja je važna i za ukupnu hrvatsku industrijsku proizvodnju", kazao je Mesić dodavši kako, uz privlačenje stranog kapitala, valja stvarati propise koji će motivirati i reinvestiranje u Hrvatsku kako bi nam ostala dobit.

Ocijenio je da novi "Đakovićev" proizvod, tenk "Degman", može postati hrvatski izvozni adut. Možemo ga proizvoditi sami, ali i u suradnji s drugima, pa ga onda plasirati na treća tržišta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odgovarajući na novinarska pitanja, ponovio je kako slučaj odbjegloga generala Ante Gotovine ne može usporiti ulazak Hrvatske u EU. "Ne može se odgoditi niti ulazak Hrvatske u Europu, niti se europsko udruživanje može odgoditi. Mi ćemo ići onim tempom koji ćemo sami diktirati. Moramo osvajati standarde i na taj način ćemo biti prepoznati", kazao je Mesić.

Predsjednik Mesić, počasni građanin Nove Gradiške, u tom se gradu sastao i s čelnim ljudima grada i novogradiškim gospodarstvenicima.

Gradonačelnik Josip Mikšić upoznao ga je s poticanjima razvoja gospodarstva i zapošljavanja, istaknuvši kao najznačajniji projekt industrijski park koji se proteže na površini od 80 hektara uz autocestu Zagreb-Lipovac, a u tijeku je uređenje infrastrukture, u vrijednosti 4,1 milijuna kuna.

U sklopu posjeta brodskom Posavlju predsjednik Mesić bio je u brodskoj Općoj bolnici nazočan otvaranju invazivnog kardiološkog laboratorija, prvog takvog laboratorija u Slavoniji. Otvorio ga je ministar zdravstva Andro Vlahušić ističući kako se otvara u regiji s najvećim brojem kardiovaskularnih bolesnika.

Mesić se sastao i sa županijskim čelnicima koji su mu rekli da si je vladajuća koalicija u Županiji(SDP,HSS,HNS) kao strateški cilj zacrtala revitalizaciju gospodarstva, te da je značajne rezultate već postigla potičući razvoj malog i srednjeg poduzetništva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara