Predsjednik Nezavisne liste Bura: "Obersnel i Kirigin pljačkaju Riječane"

Predsjednik Nezavisne liste Bura: "Obersnel i Kirigin pljačkaju Riječane"
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić optužio je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i direktora Komunalnog društva Energa Sanjina Kirigina da "pljačkaju Riječane" zbog zahtjeva da se u zgradama s centralnim grijanjem zamijene kalorimetri po cijeni od 1560 kuna plus PDV.

Kako je rekao Burić, predstavnicima suvlasnika u zgradama stigla je obavijest da moraju zamijeniti kalorimetre, mjerače toplinske energije, na ulazu u zgrade. No, cijena koju bi trebali platiti suvlasnici treba se pokriti iz visoke fiksne naknade koju korisnici toplinske energije plaćaju Energu, a koja služi za troškove održavanja njegovih pogona, dodao je.

"Energo treba prodati privatnicima"

U obavijesti o zamjeni kalorimetra stoji da će se onima koji se ne odluče na promjenu naplaćivati kazneni iznos trostrukog troška toplinske energije, istaknuo je Burić i dodao da se tako "perfidno nameće obveza zamjene, a ostaje nejasno tko je odobrio nametanje te obaveze".

Burić je ocijenio da je Energo uništena i bezvrijedna tvrtka, s lošim investicijama i preskupom uslugom te poslovanjem s gubitcima jer se ništa ne čini na njegovoj racionalizaciji.

"Tu tvrtku treba prodati privatnim vlasnicima, koji bi se sigurno više brinuli o potrošačima i ne bi poduzimali ovakve korake", zaključio je Burić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara