Predsjednik NO-a Petrokemije Kutina podnio ostavku jer mora u zatvor!

Predsjednik NO-a Petrokemije Kutina podnio ostavku jer mora u zatvor!

Tekst: S.C.H.
Foto: Petrinja.hr

DOSADAŠNJI predsjednik Nadzornog odbora Petrokemije Kutina Željko Nenadić podnio je izvanrednu ostavku na svoju funkciju, a prema neslužbenim informacijama glavni razlog povlačenja s toga mjesta je činjenica da uskoro mora na odsluženje zatvorske kazne zbog kaznenog djela iz područja gospodarskog kriminala, prenosi portal Business.hr.

Petrokemija je o ostavci obavijestila i Zagrebačku burzu. Iako se u priopćenju navodi kako je Nenadić ostavku podnio "iz osobnih razloga", vjerojatnije je da je pravi razlog nedavna presuda Županijskog suda u Sisku, kojom je nepravomoćno osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju u vrijeme dok je bio ravnatelj Lječilišta Topusko.

Isplatio si bogatu nagradu, a Lječilište u dugovima do grla

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nenadić je aktualni gradonačelnik Petrinje i predsjednik još dva nadzorna odbora, u Gavrilović holdingu Petrinja i sisačkoj drvnoj industriji Jelovica. 12. ožujka ove godine je na Županijskom sudu u Sisku, zajedno s još tri člana Upravnog vijeća toga lječilišta, osuđen zbog isplate 15.000 dolara za marketinške usluge off shore tvrtki sa sjedištem u Švicarsko i to nekoliko tjedana prije nego je od te tvrtke uopće stigla pisana ponuda za dogovoreni posao. Za to je nedjelo osuđen na 12 mjeseci zatvora bezuvjetno.

Usto, osuđen je i za isplatu nagrada za 2001. godinu članovima Upravnog vijeća, sebi kao ravnatelju i voditeljima odjela u ukupnom iznosu 119.800 kuna, iako je Lječilište Topusko u tom trenutku bilo zaduženo za 30 milijuna kuna. Za to je dobio još šest mjeseci bezuvjetne zatvorske kazne te su mu presude objedinjene u jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 15 mjeseci. Ostali članovi Upravnog vijeća dobili su uvjetne kazne u trajanju od šest mjeseci, koje neće trebati odslužiti ako u naredne tri godine ne ponove slično kazneno djelo.

Presuda Nenadiću još je uvijek nepravomoćna, no ako je Vrhovni sud u drugostupanjskom postupku potvrdi njemu će po sili zakona prestati i gradonačelnički mandat u Petrinji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara