Predsjednik uprave "3. maja" Gvozden Rukavina

NOVI je predsjednik Uprave brodogradilišta ´3. maja´ Gvozden Rukavina, a članovi Branka Juričev, Serđo Gobić i Radivoj Vlah.

Nadzorni odbor ´3. maja´ danas je jednoglasno prihvatio prijedlog o imenovanju nove Uprave te je tako završilo višemjesečno traženje novog vodstva tvrtke, kazao je je na konferenciji za novinare predsjednik NO-a Goran Rameša.

Gvozden Rukavina u ´3. maju´ radi od 1973., a obavljao je poslove voditelja Projektnog ureda, tehničkog direktora i direktora Sektora istraživanja i razvoja brodogradilišta.

Gobić i Vlah također su dugogodišnji radnici brodogradilišta, a Juričev je do veljače ove godine bila članica Uprave Riadriabanke. Juričev će biti zadužena za financije, Gobić za kadrove i razvoj, a Vlah za komercijalno poslovanje.

Rukavina je istaknuo da su osnovni zadaci nove Uprave što je moguće veća proizvodnja te provedba ostalih dijelova programa preustroja i racionalizacije poslovanja. Tako će se od ukupno 2800 radnika u Brodograđevnoj industriji ´3. maja´, od toga 2100 u brodogradilištu, taj broj samnjiti za 150. Uprava će preispitati i proizvodni plan pa je za sada moguće predvidjeti tek primopredaju četiriju brodova 2003., rekao je.

Na upit zašto je prihvatio ponudu koju je prije nekoliko godina odbio, Rukavina je odgovorio da su mjere i programi koje su razradili Vlada i brodogradilište sada mnogo jasniji. ´Prije nekoliko godina, nakon smjene tadašnjeg direktora, nisu bili utvrđeni načini rješavanja problema´, kazao je Rukavina. Dodao je da je u razgovorima s ministrom gospodarstva Ljubom Jurčićem ´stekao uvjerenje da će se ispuniti preduvjeti za planirane programe´.

Rameša je istaknuo da se od nove Uprave očekuje da preustroji i racionalizira poslovanje i dugoročno stabilizira poduzeće s poslovanjem bez gubitaka.

Na upit o gubicima ´3. maja´ u 2002. Rameša je odgovorio da su manji od očekivanih i znatno manji od gubitaka 2001., ali da će službeni podatci biti poznati tek nakon revizije godišnjega financijskog izvješća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara