Predsjednik Uprave državnog regulatora od HEP-a kupio stan za tri puta manju cijenu

Tekst: I.Kri.
Foto: Damir Krajač (Cropix)

PREDSJEDNIK Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije, koja kontrolira i tržišno ponašanje HEP-a, Tomo Galić, otkupio je od te državne tvrtke stan po tri puta manjoj cijeni.

HEP je stan veličine 84 četvornim metara na prvom katu u Dobrom dolu u Zagrebu prije prodaje Galiću potpuno renovirao i temeljito uredio pa ga za 679 eura po kvadratu prodao Galiću. Tržišna cijena tog stana kojeg je 1. siječnja 2005. godine Galić dobio na korištenje, u vrijeme kupnje, bila je oko 2000 eura po kvadratu. Galić je stan dobio na korištenje kada je s mjesta direktora koprivničke Elektre prešao u Zagreb na funkciju Sektora razvoja HEP, piše Jutranji list.

Pazio na rad tvrtke koja mu je jeftinije ustupila stan

U ovom slučaju je posrijedi i očiti sukob interesa jer je Galić na čelu HERA-e, koja kontrolira i tržišno ponašanje HEP-a, bio godinu i pol kada je 13. studenog 2006. godine otplatio stan. 37 tisuća kuna poreza na stan plaćeno je 2008. godine.

Sudski vještak je pri prodaji stana utvrdio kako je njegova vrijednost oko 95 i pol tisuća eura, no odlukom HEP-a cijena je u kupoprodajnom ugovoru smanjena na 60 posto stvarne cijene te je Galić tu nekretninu dobio za nešto više od 57 tisuća eura. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara