Predstava o žudnji, erotici i ljubavi - Kazalište ljubavi

Predstava o žudnji, erotici i ljubavi  - Kazalište ljubavi

KAZALIŠTE ljubavi, novi autorski projekt Daria Harjačeka, je predstava o žudnji, erotici i ljubavi u svijetu konzumerističkog mediokritetstva. Neizmjernost polja jezika potrošačke seksualnosti duboko i iz temelja mijenja prirodu odnosa između ljudi, stvara nerazumljivi meta-jezik koji nas u komunikaciji ispunjava nesigurnošću i neznanjem.

Predstava će premijerno biti izvedena u petak, 30. ožujka u 20 sati. u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Pretpremijera će se održati sutra u četvrtak, 29. ožujka u 20 sati, a prva reprizna izvedba u nedjelju 01. travnja, također u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Predstava je nastala u produkciji Studija za suvremeni ples, a inspirirana je baroknom zbirkom grafika iz 17. stoljeća pod nazivom Theatre d'amour. Zbirka sadrži sedamdesetak grafika sa alegorijskim prikazima posvećenih temi ljubavi i erotike. Alegorija se ukazuje kao ključna riječ u potrazi za identitetom žudnje. Svatko od nas kao medij, kao mreža znakova i značenja koja je rasprostrta za čitanje drugima ukazuje na vlastitu žudnju svojstvima vlastitog tijela kao i aplikacijom određenih predmeta uz sebe. Na taj način i sami na vlastitom tijelu gradimo alegoriju erotske želje. Naše tijelo postaje kazalište ljubavi, kazalište žudnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor, Dario Harjaček i izvođači; Branko Banković, Dina Ekštajn, Zvonimir Kvesić, Tomas Kutinjač, Ivana Miletić Piškor, Ana Mrak, Ana Vnučec i Bosiljka Vujović-Mažuran, nastoje pronaći odgovor na pitanja na koji način ovakvo ljudsko tijelo (koje je postalo više simboličko nego stvarno, koje više prenosi poruku nego li je svjesno vlastite tvarnosti) u određenoj socijalnoj situaciji iskazuje erotsku želju, na koji se način izlaže da bi ostvarilo potrebu za interakcijom sa drugim živim tijelom.

Dakle, tijelo je u značenju, međutim, to svojstvo- da nešto znači, samo je pokretač jedne iskonske prirodne energije. Značenje postaje formom, a forma kretanja postaje onim bitnim svojstvom koje je u žarištu pažnje. Ova se predstava bavi analizom promjene, analizom kretanja, tijelom, tijelom u kojem pulsira život oslobođen svakog značenja. 

Predstava Kazalište ljubavi je prvi projekt koji Dario Harjaček ostvaruje u suradnji s profesionalnim plesačima. Do sada je režirao dramske predstave: W. Schwab; Uništenje naroda ili moja su jetra besmislena (HNK Varaždin), N. Mitrović; Ovaj krevet je prekratak (HNK Ivan pl. Zajca, Rijeka), A. P. Čehov: Tri sestre ( Kazalište &TD, Zagreb).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara