Predstavljen roman "Ispod golemog neba" Vlade Andrilovića

ROMAN "Ispod golemog neba" Vlade Andirlovića, koji je danas predstavljen u Društvu hrvatskih književnika, nastavak je njegova romanakronike "Veliki hrast", u kojem opisuje uspon i rasulo vinkovačke obitelji Tisić.

Ocijenivši da je roman "Ispod golemog neba" životopis Andrilovićeva grada, recenzentica Katica Čorkalo je istaknula da novi roman, iako izvire iz starog, zgušnjava radnju na jednu do dvije godine 80-ih godina prošlog stoljeća.

Likovi u tridestak poglavlja romana proživljavaju svoje intimne sudbine, a autor propituje odnos glavnog lika sa ženama, ocem, bizarnu seksualnu vezu, sve do konačna smirenja u obitelji. Ispod relativno jednostavna vanjskog sloja radnje zbiva se buran unutarnji život glavnog junaka. O složenosti unutarnje radnje govori poglavlje Nebo, koje ujedno otvara temeljna pitanja, zrcaleći kontroverzni odnos velikog neba i čovječje mrvice, rekla je Čorkalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Knjigu je objavio vinkovački ogranak Matice hrvatske.

Vlado Andrilović (Vinkovci, 1937.) doktor je psihologijskih znanosti, znanstveni savjetnik i redoviti sveučilišni profesor u Zagrebu. Književna djela objavljuje od 1962., najprije feljtone, a zatim priče za djecu, kratke priče i romane.

Na anonimnu natječaju Radio Zagreba dobio je jednu od dviju prvih nagrada za radio-dramu "Obraćenje Ivana Bognara". Na temelju radio-romana nastao je roman "Veliki hrast" 1991.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara