Predstavljena knjiga Silvija Tomaševića "Pape kroz povijest"

KNJIGA "Pape kroz povijest" autora Silvija Tomaševića, novinara i publicista, u nakladi riječke izdavačke kuće "Adamić" predstavljena je danas u Rijeci.

Urednik u toj izdavačkoj kući Milan Zagorac kazao je kako je riječ o publicističkom djelu koje na jednom mjestu sažima dvije tisuće godine papinstva, a ujedno i povijest Katoličke crkve i kršćanstva općenito.

Osim kronološkog popisa svih papa, koji je do sada jedini cjelovit objavljen na hrvatskom jeziku u toj vrsti knjige, Tomašević u knjizi govori i o do sada nerasvijetljenim povijesnim nejasnoćama kao što su postojanje papise Ivane, mjesta pokopa sv. Petra, podrijetla Siksta V., indeksa nepoćudnih knjiga i Inkviziciji, kazao je Zagorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim o tim Tomašević piše i o suvremenijim papinskim temama, kao što su stajalište Pija XII., djelovanje Crkve u Drugom svjetskom ratu ili osuvremenjivanje Crkve u zadnjih nekoliko pontifikata.

Silvije Tomašević je rođen u Zagrebu 1949. Urednik je Vjesnika, od 1984. je dopisnik iz Rima i Vatikana za više hrvatskih novinskih kuća. Objavio je knjigu "Ivan Pavao II" a suautor je knjige "Kardinali trećeg tisućljeća" izdane u Italiji. Pratio je u više navrata pastoralne pohode pape Ivana Pavla II. svijetom.

(Hina) dsil sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara