Predstavljeni novi tarifni modeli T-coma

NAKON korisničkog paketa Super 60, kojeg je T-com izbacio na tržište prije dva mjeseca, i koji do sada ima oko 45000 korisnika, danas su u sjedištu ove tvrtke predstavljena i dva nova korisnička paketa u fiksnoj telefoniji.

O njima su govorili N. Rapaić, izvršna direktorica kooperativne komunikacije, Duvančić te Prpić, izvršna direktorica marketinških komunikacija. Upravo je Duvančić najveći dio svog izlaganja posvetio upravo već vrlo eksponiranoj medijskoj temi, a to je situacija na tržištu, kao i odnosi s konkurentima.

On tvrdi kako T-com ne narušava tržišno natjecanje, stoga svaki konkurent ima prostora ući na tržište putem kvalitetne usluge i pristupačnih cijena. Pitanje je samo hoće li, i na koji način to i učiniti.

Novi paketi donose niz pogodnosti, prvenstveno što se tiče dodatnih usluga razgovora, dok su cijene razgovora nešto niže prema mobilnim mrežama, uz povećanu mjesečnu naknadu, što je ujedno i najveća kritika javnosti. Iz T-com-a se brane kako je, uključujući bruto nacionalni proizvod i cijenu naknade, ta cijena u Hrvatskoj među najnižima u Europi. Dodaju i kako konkurenti koji ne naplaćuju naknadu, imaju obvezu za naplaćivanje prepaid usluge.

Na upite zašto su odbili naplaćivanje preko zajedničkih računa korisnika, tvrde kako ta opcija nije transparentna za potrošače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paket Super 100 u mjesečnu naknadu od 85 kuna, s PDV-om, uključuje 100 minuta nacionalnog prometa unutar T-com mreže. Paket uključuje povoljnije telefoniranje prema mobilnim mrežama: 1,40 kn/min u vrijeme jakog prometa i 0,70 kn/min u vrijeme slabijeg prometa. U paket su uključene i dvije besplatne, dodatne usluge: Poziv na čekanju i Konferencijska veza troje sudionika.

Za paket Super 150 mjesečna naknada iznosi 95 kn i uključuje 150 minuta nacionalnog prometa unutar T-com mreže. Cijena telefoniranja prema mobilnim mrežama još je niža i iznosi 1,35 kn/min u vrijeme jakog prometa i 0,675 kn/min u vrijeme slabijeg prometa. Dodatne, besplatne usluge u ovom paketu su Poziv na čekanju, Konferencijska veza troje sudionika i Prikaz broja (CLIP). Za oba paketa obračunska jedinica je sekunda a minimalno trajanje poziva je jedna minuta.

Uz već postojeću uslugu Europa 25 kojom uz dodatnih 25 kuna uz mjesečnu naknadu korisnici dobivaju 50 minuta međunarodnih poziva mjesečno prema fiksnim mrežama zemalja EU, korisnici novih paketa mogu koristiti i uslugu Besplatna nedjelja.

U sklopu promotivne akcije Besplatna ljetna nedjelja svim korisnicima koji do 20.lipnja 2005. godine predaju zahtjev za bilo koji od Super paketa, kao i sadašnjim korisnicima paketa Super 60, T-com u periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza 2005. poklanja besplatno telefoniranje unutar T-com nacionalne mreže.

Kako bi svojim korisnicima omogućio da izaberu najpovoljniji paket, T-com od danas na svojoj internetskoj adresi omogućuje pristup kalkulatoru koji, nakon što se unesu traženi podaci o korisničkim navikama (broj i trajanje poziva, destinacija poziva te doba zvanja) korisniku izračunava koji je paket za njega optimalan. Istu informaciju korisnici mogu dobiti i pozivom na besplatni broj Službe za korisnike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara