Predstavnici 13 županija za sustav obrane od tuče

PREDSTAVNICI 13 hrvatskih županija, u kojima se provodi obrana od tuče, na današnjem sastanku u Čakovcu zaključili su da sustav treba očuvati.

Od Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) traži se da u roku od deset dana izradi izvješće o stanju lansirnih postaja, broju protugradnih raketa i količini otopine za generatore.

Isto tako DHMZ treba predložiti visinu troškova i način financiranja sustava obrane od tuče.

Zaključeno je da treba razraditi način osiguranja usjeva i nasada od tuče te utvrditi omjere u podmirenju troškova premije.

Iako sudionici današnjeg sastanka drže da sustav treba očuvati, neke su se županije usprotivile prijedlogu da ravnatelj DHMZ-a Branko Gelo dade neopozivu ostavku, t.j. da ga Vlada opozove. To je, naime, u siječnju zatražila Međimurska županija jer je predložio da se ukine sadašnji način obrane od tuče.

Da Vlada opozove Gelu prošli tjedan zatražila je i Podružnica SSSH u Zavodu zbog njegova nekorektna odnosa prema sustavu obrane od tuče. Taj sindikat tvrdi da Gelo od početka svojeg mandata, već dvije i pol godine, nastoji razoriti sustav obrane od tuče.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara