Prekinut štrajk u "Belju"

Štrajkaški odbor baranjskog poljoprivrednog kombinata "Belje" d.d. odlučio je danas prekinuti u petak započeti štrajk jer su od Uprave dobivena čvrsta jamstva da će se listopadska plaća, koja je bila povod štrajku, isplatiti tijekom sutrašnjeg dana.

"Dobivena su čvrsta jamstva da je krenuo prijenos sredstava prema žiroračunu "Belja" i da su, osim cjelovite plaće za listopad, svim radnicima "Belja" osigurana i sredstva za isplatu 1000 kuna akontacije plaće za studeni", izjavio je Hini regionalni povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske Slavko Kotromanović, dodavši da je štrajkaški odbor stoga odlučio prekinuti štrajk.

Ocijenio je da je provedeni štrajk dokaz zajedništva i sindikalne organiziranosti radnika, ali i opomena onima koji odlučuju o "Belju" d.d. da ne prekoračuju rokove za isplatu plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da su tijekom štrajka radili svi vitalni pogoni poduzeća te kako se vodilo računa da se ne poremeti tijek proizvodnje u tim pogonima.

(Hina) ivuč dd

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara