Orešković: Lika ima potencijala

Orešković: Lika ima potencijala

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Vlade Tihomir Oreškoviću rekao je u četvrtak tijekom posjeta Ličko-senjskoj županijikako Lika apsolutno ima potencijal, te da ju je obišao kako bi na terenu vidio koje su najveće prepreke njezinu razvoju i da bi pridonio njihovu uklanjanju.

Orešković je istaknuo da je to posebno važno ima li se na umu da iz EU fondova dolazi oko 550 milijuna eura, što je, uz pripremljene projekte, dobra prilika i za razvoj Like.

Na pitanje nije li svojom turnejom po Hrvatskoj zapravo u predizbornoj kampanji, odgovorio je kako nije i da će raditi do zadnjega dana.

"Evo, tu su i moji korijeni, i danas sam opet tu da vidim što bi se moglo pokrenuti, kakve su mogućnosti za investicije. Čujem da mladi ne odlaze samo iz Slavonije, nego i iz Like, ali ovdje sam vidio da ipak to i nije baš tako. Ovdje možda mladi više odlaze sa sela u grad, ali farme ostaju i moramo vidjeti kako ih stimulirati da ostanu, možda poticajima iz EU fondova. Dakle, nije to nikakva kampanja, nego čisti interesi, a čovjek se rado vrati tamo gdje su mu korijeni", rekao je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje očekuje li nas opet prljava predizborna kampanja, odgovorio je kako se nada da više neće biti prepucavanja i podjela na ustaše i komuniste, nego rasprava o konkretnim programima, te da i sami birači žele ono što će osigurati budućnost svima.

"Kad sam surađivao s gospodinom Petrovom, vidio sam da je to čovjek koji ima ideje i tad su svi pričali da imam bolje odnose s Mostom nego s HDZ-om. Nije točno, ja poštujem i Most i HDZ, ali mogu reći da je moje dosadašnje iskustvo bilo da sam s Mostom i Petrovom imao konkretne rasprave i diskusije. Na kraju, uvjeren sam da će ona stranka koja bude nudila pozitivne ideje i rješenja pobijediti i na izborima", rekao je Orešković.

U vezi s opasnosti da bi UNESCO mogao uvrstiti Nacionalni park Plitvička jezera na listu ugrožene svjetske prirodne baštine, Orešković je rekao da je ta lička, hrvatska i svjetska destinacija svakakako zaslužila da ostane pod UNESCO-ovom zaštitom.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara