"Premijer u progonstvu" radikal i direktor pogrebnog poduzeća

MILORAD BUHA, koji je u subotu u Beogradu izabran za predsjednika "vlade Republike Srpske Krajine u progonstvu", dugogodišnji je član Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, te direktor pogrebnog Javnog komunalnog poduzeća "Lisje" u Novom Sadu, javio je novosadski Radio 021 u ponedjeljak.

Buha je tom Radiju "potvrdio da je izabran na tu funkciju", ali nije želio dati izjavu, najavivši da će "za nekoliko dana pričati o svemu što javnost zanima".

Radio 021 navodi da je Buha, prema službenoj biografiji dostavljenoj Skupštini grada Novog Sada, rođen 12. prosinca 1957. godine u Belom Manastiru.

Pravni fakultet je završio u Novom Sadu, radio je kao tajnik za privredu, te bio predsjednik Izvršnog odbora općine Beli Manastir i direktor "Privredne banke" u tom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od 1997. do 2000. godine bio je zamjenik direktora Agencije za osiguranje depozita i sanaciju banaka i direktor Stambene zadruge "Krajina plan" u Novom Sadu, a od 29. prosinca prošle godine, nakon što je u Novom Sadu vlast preuzela Srpska radikalna stranka, direktor je pogrebnog poduzeća.

Prisutni na "obnoviteljskoj sjednici" održanoj u subotu u Beogradu, na kojoj je 40-ak (od ukupno 82) bivših zastupnika "parlamenta Republike Srpske Krajine" izabralo Buhu za "predsjednika vlade u progonstvu", negirali su da iza tog događaja stoji Srpska radikalna stranka, iako je u zgradi Doma sindikata viđen visoki dužnosnik te stranke Dragan Todorović.

Osim Miše Đurkovića, savjetnika srbijanskog premijera Vojislava Koštunice koji je u nedjelju agenciji Tanjug izjavio da su "sa stanovišta države potpuno neformalne sve aktivnosti vezane za rješavanje pitanja povratka izbjeglica i političkih prava Srba u Hrvatskoj koje su izvan sporazuma koje su potpisali Srbija i Crna Gora i Hrvatska", nitko od srbijanskih dužnosnika nije se izjasnio o subotnjoj "obnoviteljskoj skupštini" i izboru Buhe za "premijera u progonstvu".


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara