Premijera "Nevidljivog Leonarda" u Maloj sceni

NOVA predstava za djecu i mlade (od 9 godina na više) Nevidljivi Leonard premijerno će se izvesti u kazalištu Mala scena 6. i 7. veljače u 19 sati. Tekst je napisala Norma Šerment, a predstavu režira Ivica Šimić.

Domaća će publika prvi put imati priliku vidjeti cijelu glumačku obitelj zajedno na sceni: glavnu ulogu igra Buga Marija Šimić, a njezine roditelje Vitomira Lončar i Ivica Šimić. Osim njih, zaigrat će i Ivica Zadro te mladi Duje Aralica i Pavle Gamoš.

Nevidljivi Leonard praizveden je u Zagrebačkom kazalištu mladih sredinom sedamdesetih godina u režiji Zvjezdane Ladike. Napisala ga je tada još malodobna Norma Šerment.

Priča je to o osamljenoj djevojčici koja trpi zbog nebrige svojih roditelja, njihovoj trajnoj zaokupljenosti karijerom, poslom, večernjim izlascima, društvenim životom u kojem malo mjesta i vremena ostaje za nju. Da bi na neki način osmislila svoje samoće, ali i privukla pozornost roditelja, ona izmišlja gospodina Leonarda, nevidljivog prijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon gotovo trideset godina promijenilo se nekoliko generacija, ali je problem osamljenosti mladih ostao isti.

Zanimljivost je da je u praizvedbi 1977. ulogu djevojčice Maje igrala Vitomira Lončar, a Ivica Šimić skladao je je i izvodio "šansone" napisane za predstavu.

"Kada smo prije 30-ak godina igrali prve izvedbe Nevidljivog Leonarda, predstava je u vrlo kratkom vremenu doživjela nevjerojatan uspjeh - čitave obitelji zabavljale su se u kazalištu, zajedno s nama pjevajući sjajne songove koje je napisala Norma Šerment. Pripremajući se za novog Leonarda, Ivica Šimić i Ivica Zadro ponovno su uzeli gitare u ruke te se svi osjećamo kao velika obitelj, tim više što nam se sada pridružila i Buga. Vjerujemo da će se Nevidljivi Leonard vrlo brzo svrstati u red naših uspješnica jer osim zabave, roditelje upućuje i da razmisle o svojem odnosu s djecom, čestom problemu suvremenog doba", ističe Vitomira Lončar.

Vrijednost ove obiteljske priče prepoznala je i tvrtka Jamnica te se u projekt uključila s brandom Jana, vodom za cijelu obitelj, koju će darovati našoj publici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara