Prerežite jagode prije nego ih jedete: Igle u voću i na Novom Zelandu

Prerežite jagode prije nego ih jedete: Igle u voću i na Novom Zelandu
Screenshot: news.com.au

PSIHOZA oko kontaminiranih australskih jagoda proširila se na Novi Zeland gdje je lanac supermarketa objavio da su šivaće igle pronađene u jednoj posudici s jagodama podrijetlom iz Australije. 

Trgovinski lanac Countdown objavio je da povlači marku australskih jagoda sa svojih polica nakon otkrića igala u trgovini u Aucklandu. 

"Prerežite jagode prije nego ih jedete"

Voće podrijetlom iz Zapadne Australije prodavano je prošlog tjedna u svim prodavaonicama tog lanca na Novom Zelandu a zabilježen je samo jedan incident. 

"Shvaćamo vrlo ozbiljno sigurnost hrane", izjavio je glasnogovornik tvrtke u priopćenju. "Kupci mogu vratiti u dućan sve jagode marke Choice koje imaju kako bi bili mirni a novac će im biti vraćen u cijelosti". 

Lanac je također savjetovao potrošačima da prerežu jagode ostalih australskih marki prije nego ih jedu.

U Australiji je policija zabilježila stotinjak incidenata koji uključuju pribadače ili igle u voću, nakon prvih slučajeva u državi Queensland, na sjeveroistoku zemlje. 

Woolworths Australia, tvrtka majka Countdowna, povukla je jagode sa svojih polica zbog psihoze, a i iz "predostrožnosti". 

Vlada australskog premijera Scotta Morrisona uspjela je u četvrtak da parlament postroži zakon te je sabotaža hranom podložna kazni od 15 godina zatvora. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara