Priča o smrti virovitičkog pročelnika postaje sve čudnija, donosimo nove detalje

Priča o smrti virovitičkog pročelnika postaje sve čudnija, donosimo nove detalje
Automobil na fotografiji je ilustracija. Foto: Grad Virovitica, 123 RF

KAKO vrijeme odmiče, sve je više pitanja o misterioznoj smrti Siniše Palma, pročelnika Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice.

Novi detalji koje doznajemo o smrti 37-godišnjeg Palma pokazuju da u priči koju je javnosti plasirao virovitički gradonačelnik, HDZ-ovac Ivica Kirin, postoji cijeli niz rupa.

Naime, Palm je pokopan samo dan nakon što ga je policija pronašla obješenog u šumi kraj Drave, na granici s Mađarskom, pri čemu uopće nije napravljena obdukcija.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin je Palma, na dan kad se doznalo da je mrtav, optužio da je ukrao 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna i potom ga je još optužio da je bio ovisnik o kocki.

Palm, kojeg Kirin optužuje za milijunsku krađu, vozio je auto star 20 godina

Danas smo doznali da je pokojni Palm, za kojeg je policija ustanovila da je počinio samoubojstvo, vozio auto star čak 20 godina.

To je Indexu potvrdila Sinišina majka Jadranka Palm.

"Moj sin je naslijedio naš obiteljski auto nakon što mi je suprug preminuo prije 9 godina. Riječ je o automobilu marke Lanos koji je star 20 godina. Policija je pronašla Sinišu na tom putu koji je poprilično težak za vožnju, tako da ja nisam ni mogla proći automobilom s te strane, već smo išli s druge strane", rekla je za Index Jadranka Palm.

A da je teren poprilično težak, potvrdio nam je i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Orahovica, Ivica Kašuba.

Policija zvala GSS u pomoć, ali su ipak pronašli tijelo prije njih

"Policija je zvala GSS u pomoć, no pronašli su ga prije nas. Palmov auto je pronađen na putu uz Dravu, uz samu granicu s Mađarskom. Vidjelo se da je automobil pokušao zaobići neravan teren i htio je proći sa strane, no automobil je tamo zapeo te je ondje i ostao. Njegovo je tijelo pronađeno dalje u šumi, između tog puta i Drave", rekao je Kašuba.

Navodi kako su oni 3. lipnja 2019., u ponedjeljak, od MUP-a zaprimili poziv u 8:55 o nestanku mlađe muške osobe s područja Virovitice.

Na svojim su stranicama tako napisali: "Osoba je nestala 31. svibnja 2019. oko 11 sati. Na teren izlazi 8 spašavatelja stanice Orahovica s potražnim timom i bespilotnom letjelicom. Ubrzo je pronađen automobil nestale osobe, oko 25 km od zadnjeg mjesta viđenja, a nešto iza 13 sati pripadnici PU virovitičko-podravske, PP Virovitica, pronašli su i tijelo nestale osobe."

Palmova majka zvala Kirinovu suprugu

Budući da je riječ o automobilu starom 20 godina, postavlja se pitanje kako to da si nije kupio noviji automobil ako je već, kako ga optužuje Kirin, ukrao 17 milijuna kuna.

Palmova majka Jadranka za svog sina ima samo riječi hvale i navodi kako nema nikakvih saznanja da je bio kockar.

"Što da vam kažem, on je meni bio najbolji, s njim nikad nisam imala nikakvih problema. Bio je povučen i nikad nikoga nije komentirao. Ja sam, nakon što se u petak nije vratio s posla, zvala Sanju Kirin da pitam gdje je Siniša (Kirinova supruga Sanja zaposlena je u Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo i voditeljica je Odsjeka za gospodarstvo, op.a.). Nije se javila, već mi je poslala poruku da je bio na poslu", rekla nam je Jadranka Palm.

Izvori iz Virovitice ne slažu se s Kirinom: Palm nije bio kockar

Od nekoliko izvora iz Virovitice smo također dobili informaciju da Palm nije bio kockar, da je bio miran i povučen te da nije izlazio.

Zašto nije napravljena obdukcija?

Iz Županijskog državnog odvjetništva Bjelovar odgovorili su nam da obdukcija nije naložena jer mrtvozornik nije utvrdio postojanje osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela.

"PU virovitičko-podravska, PP Virovitica, o pronalasku mrtvog tijela muške osobe izvijestila je dežurnog državnog odvjetnika Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru koji je naložio policijskom istražitelju provođenje očevida, a sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku. Kako nakon provedenog očevida i pregleda od strane mrtvozornika nije utvrđeno postojanje osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela, nije naloženo provođenje obdukcije", stoji u odgovoru Sandre Knok-Čanić, glasnogovornice Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru za Index.

Pitali smo PU virovitičko-podravsku tko je bio mrtvozornik koji je zaključio da obdukcija nije potrebna, a uz to smo ih pitali da nam odgovore istražuju li sumnjive okolnosti oko Palmove smrti.

Policija ne želi otkriti tko je mrtvozornik koji je odlučio da ne treba raditi obdukciju

"Prilikom provođenja policijskih izvida, odnosno očevidnih radnji na mjestu događaja sudjelovao i mrtvozornik, koji je sastavni dio policijskih izvida, koji su podatci tajni i kao takovi ne mogu biti dostupni javnosti. Nadalje, nakon provedenih izvida na mjestu događaja, utvrđeno je kako se radi o događaju – samoubojstvu, a o svim utvrđenim činjenicama ovog događaja policija će putem općeg posebnog izvješća, izvijestiti nadležno Županijsko državno odvjetništvom u Bjelovaru", stoji u odgovoru PU virovitičko-podravske.

Na dan kad je Palm pronađen mrtav gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin objavio je da je protiv odgovorne osobe podnio kaznenu prijavu za počinjenje više kaznenih djela. Potom se doznalo da je tu prijavu podnio protiv Palma, i to za pronevjeru 17 milijuna kuna. U srijedu, 5. lipnja, Kirin je opet objavio priopćenje u kojem navodi da je još u petak, 31. svibnja, slučaj prijavio PU virovitičko-podravskoj te da je donio odluku da se odgovorna osoba udalji iz službe. Navodi i da je odgovorna osoba bila kockar, ali te tvrdnje nije potkrijepio nikakvim dokazima.

Od izvora iz Grada Virovitice doznajemo da je u petak, 31. svibnja, Kirin urlao na Palma te ga izbacio iz ureda uz svađe i uvrede. Palmu se, kako doznajemo, od tog petka gubi svaki trag, a njegovo je beživotno tijelo pronađeno u ponedjeljak. Gradonačelnik Kirin za Index je preko svoje glasnogovornice poručio da s pokojnim Palmom nije bio u kontaktu od četvrtka, 30. svibnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara