Prijatelji nestalog pomorca: "Preplivat ćemo Atlantik ako treba"

Prijatelji nestalog pomorca: "Preplivat ćemo Atlantik ako treba"
Foto: Bourbon Offshore, Screenshot: N1

PRIJATELJI obitelji nestaloga kapetana Dine Miškića o novim potezima u vezi potrage govorili su za N1

"U trenutku kada je objavljeno da se potraga obustavlja, nama je to bilo neprihvatljivo. Jer smo već u tom trenutku imali neformalne informacije da su se svi članovi posade ukrcali na splavi", rekla je Đurđa Vrljević Šarić. 

"Zato smo se odlučili na pokretanje peticije. Odaziv nas je, malo je reći, dirnuo. Radi se o preko 40 tisuća potpisnika peticije. To su ljudi iz puno zemalja i to nam je sve pomoglo da se potraga nastavi", dodaje Vrljević Šarić. 

Zaključila je kako situacija nije laka i da je čekanje strašno i iscrpljujuće, ali im je ipak lakše zato što su uočene signalne rakete. 

Za potragu avionom treba im 50 tisuća eura

Sebastian Latocha rekao je kako su odmah nakon vijesti o obustavi potrage pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za njezin nastavak. 

"Imamo preko 37 tisuća eura, ali za potragu avionom je potrebno preko 50 tisuća eura. Ja samo vidim Dina da je tu i da ćemo zajedno biti s njim. I ako treba Atlantik preplivati, napravit ćemo to", rekao je zaključno Latocha za N1

Podsjetimo, brod Alp Striker kruži u dijelu Atlantika u kojem su uočene dvije signalne rakete koje se povezuje s nestankom hrvatskog kapetana Dina Miškića i još šest pomoraca nakon potonuća Bourbon Rhodea. Pozvana su i 3 dodatna trgovačka plovila te, za zračnu potporu, zrakoplov Hercules C-130.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara