Pripreme za Papin dolazak u Đakovačku i Srijemsku Biskupiju

DOLAZAK Svetoga Oca u Đakovačku i srijemsku biskupiju, koja je najviše stradala u ratu, službeno je potvrđen iz Vatikana, izjavio je Hini msgr. Marin Srakić, biskup đakovački i srijemski.

Sveti Otac središnje euharistijsko slavlje za vjernike istočne Hrvatske, sjeverne Bosne, Vojvodine i Mađarske predvodit će 7. lipnja u čepinskoj Športskoj zračnoj luci, a nakon toga boravit će u privatnom posjetu Đakovu, sjedištu biskupa.

Iako se uređuje biskupijski dvor i infrastruktura za doček Svetoga Oca, najvažnije je istaknuti, rekao je biskup, da je dolazak Svetoga Oca najvažniji zbog moralne i duhovne obnove svakoga pojedinca. ´Stoga ćemo posebnu pozornost posvetiti euharistijskom dijelu´, dodao je biskup.

Biskupijski dvor uređuje se već nekoliko godina, a ostalo je za urediti nekoliko uredskih prostorija što je upravo u tijeku. Kako je pročelje biskupijskog dvora teško oštećeno i načeto zubom vremena, iskoristit ćemo da i njega do dolaska Pape obnovimo, rekao je biskup.

Kada je vatikansko izaslanstvo posjetilo Đakovo prije donošenja konačne odluke o posjetu Svetoga Oca, zaista su bili oduševljeni đakovačkom katedralom kao i biskupijskim dvorom, izjavio je Srakić.

Sveti će Otac proći kroz Đakovo, te se Đakovčani uveliko pripremaju da grad izgleda što ljepše, onako kako to dolikuje srednjoeuropskom gradu, izjavio je gradonačelnik Zoran Vinković.

Istaknuo je kako je trenutačno najvažnija izgradnja infrastrukture u gradskom središtu, točnije ispred đakovačke katedrale. Đakovo je stoga zatražio od Vlade pomoć od 15 milijuna kuna, dodao je.

Dovršetak zapadne osječke obilaznice do 1. lipnja ključ je za uspješan posjet Svetoga Oca Osijeku i sudjelovanje na euharistijskom slavlju u Športskoj zračnoj luci, izjavio je Mario Crnjak, direktor osječkoga Instituta građevinarstva, koji provodi nadzor nad gradnjom obilaznice. Završetkom te obilaznice riješio bi se i problem parkiranja autobusa, dodao je.

Na euharistijskom slavlju u čepinskoj Športskoj zračnoj luci očekuje se oko 200.000 vjernika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara