Priština: Zapovjednik KFOR-a osudio napad kod Goraždevca

ZAPOVJEDNIK KFOR-a talijanski general Fabio Mini je najoštrije večeras osudio ubojstvo dvojice Srba iz Goraždevca kod Peći.

"Ovo je veoma loša naznaka za izgradnju tolerancije na Kosovu i to nije Kosovo koje želimo svi", rekao je general Mini. On je dodao kako je o tome razgovarao danas i sa novim civilnim upraviteljem UNMIK-a Harryjem Holkerijem koji je danas doputovao na Kosovo nakon imenovanja na ovu dužnost.

U današnjem napadu kod Goraždevca općina Peć, ubijeni su Ivan Jovović star 20 godina i Panto Dončić star 12 godina. Drugo dvoje djece su u teškom stanju i prebačeni su helikopterom u zdravstveni centar na sjeveru Kosovske Mitrovice a dvojica ostalih Srba su lakše ozlijeđeni. Nakon davanja liječničke pomoći u Peći prebačeni su također u Kosovsku Mitrovicu. Ozlijeđeni su starosti od deset do dvadeset godina.

Na rijeci Bistrica nedaleko od srpskog sela Goraždevca u trenutku napada se nalazilo prema izjavama očevidaca oko 70 kupača među kojima je najviše bilo djece. Iz UNMIK policije još uvijek nema službenog priopćenja o eventualnim počiniteljima ovog zlodjela a nepoznati su i motivi ovog incidenta.

U prvoj reakciji povodom današnjeg incidenta član predsjedništva kosovske Skupštine Oliver Ivanović izjavio je kako je ovaj napad dio dobro organizirane kriminalne terorističke akcije što govori da nekome na Kosovu ne odgovara mir i stabilnost.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara