Pritvoren otmičar pjevačice iz Srinjina

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Splitu odredio je pritvor za 46-godišnjeg Zvonka Šegu iz Vukovara, koji je uhićen u ponedjeljak ujutro pošto je pucao pred gostionicom "Poljička kuća" u Srinjinama, ozlijedio vlasnika i oteo pjevačicu.

Kako je izvijestila splitsko-dalmatinska Policijska uprava, Šego je kazneno prijavljen zbog pokušaja ubojstva, otmice, opće opasna čina i nedopuštena držanja oružja.

Istražni sudac Slavko Lozina pritvor mu je odredio zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a kad ga ispita, vjerojatno će biti pušten da se brani sa slobode, doznaje se.

Događaj se zbio u ponedjeljak oko tri sata u jutro, kada je Šego, pucajući iz automatske puške po ljudima pred gostionicom "Poljička kuća" u Srinjinama, ozlijedio vlasnika 41-godišnjeg Denisa Aljinovića i oteo 22-godišnju pjevačicu Edinu Duratović, koja je radila u toj gostionici.

Šego je istražnom sucu rekao kako je pucao jer su ga gosti i vlasnik ismijavali, a u ruganju je prednjačila mlada pjevačica, s kojom je bio u vezi. Kad je zatražio da zajedno odu, ona ga je, kako je rekao sucu, ismijala, a posebno ga je naljutilo to što se u njihovu raspru umješao vlasnik gostionice Aljinović. Zbog toga je otišao po pušku, koju je držao u kamionu, i počeo pucati po ljudima. Branio se i utjecajem alkohola, ali i strahom od Aljinovića s kojim je, tvrdi, već imao loša iskustva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara