Problem nezbrinutih pasa rješavao slanjem životinja u bosanske ćevapdžinice?

ISTARSKE aktiviste za zaštitu pasa i mačka duboko je potresao poziv muškarca koji im je ponudio da će im "riješiti" problem s udomljavanjem životinja, tako da će ih sve preuzeti radi izvoza u Bosnu, gdje će završiti u nečijem tanjuru kao - ćevapi, piše Glas Istre.

Udrugu za zaštitu pasa "Snoopy" je 10. siječnja mobitelom nazvala osoba koja je zvučala poput starijeg muškarca, s telefonskog broja 099 676 86 16, raspitujući se za njihove pse u skloništu jer bi on uzeo sve pse, s obzirom da je otvorio firmu export-import i da mu trebaju psi za izvoz u Bosnu, ispričala je aktivistica Roberta Miletić. Muškarac je rekao da će u Bosni od pasa raditi ćevape.

Udruga je izvijestila o neobičnom i vrlo uznemirujućem događaju zbog kojeg su alarmirali i labinsku policiju te proslijedili prijavu Veterinarskoj inspekciji.

Novinarima Glasa Istre obratila se i gospođa iz udruge za zaštitu mačaka iz Rijeke koja tvrdi da je i njena udruga primila nekoliko sličnih poziva, tako da postoji sumnja da se i mačke mogu naći na meniju bosanskih ćevapdžinica.

List piše da je čovjek angažirao i mlade ljude od 17 do 19 godina, koji okolo nazivaju i traže mačke ili pse za svog prijatelja koji ima oko 36 godina.

Radi li se o šali ili o pravom biznisu nismo uspjeli saznati, jer je spomenuti broj mobilnog telefona danas popodne isključen.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara