Problemi u Siriji: Zagrebačka burza na sat i pol prekinula trgovanje dionicama Ine

Ilustracija: Ina

ZAGREBAČKA burza je danas na sat i pol obustavila trgovinu Ininom dionicom zbog stanja u Siriji.

Ina je od burze tražila obustavu trgovine do 9. siječnja, no dobila je samo sat i pol te je u 12 sati nastavljeno trgovanje. U obrazloženju obustave Zagrebačke burze stoji kako ih je Ina obavijestila da bi trenutni događaji u Siriji vezani uz proširenje sankcija od strane Vijeća EU i trenutna politička nestabilnost mogli nepovoljno utjecati na profitabilnost i poslovanje tvrtke u Siriji.

Ina u Siriji smanjila proizvodnju nafte i plina

Burza je objasnila da u tim uvjetima obustavlja trgovinu Ininim dionicama "za vrijeme koje je potrebno da se cjelokupna javnost potpuno i točno informira o navedenim činjenicama". Procijenili su kako je za obavještavanje javnosti i ulagatelja dovoljno sat i pol.

Ina je u svojem priopćenju objasnila kako je zbog stanja u Siriji dodatno smanjila proizvodnju nafte i prirodnog plina. Objavili su i da imaju problema u naplati potraživanja od sirijskog partnera za svoj dio proizvodnje ugljikovodika.

Privremenu obustavu trgovanja dionicama od Zagrebačke i Londonske burze su zatražili zbog "velike neizvjesnosti utjecaja trenutnih događaja na Inino poslovanje u Siriji, koji su izvan Inine kontrole te je nemoguće predvidjeti njihov konačan ishod".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara