Proglas zadarskog nadbiskupa u povodu Papina posjeta

U POVODU predstojećega posjeta Svetog Oca Zadru, nadbiskup Ivan Prenđa danas je pozvao vjernike te ljude dobre volje iz Nadbiskupije, Zadrane koji žive izvan Nadbiskupije i druge vjernike, da dođu u Zadar na Forum, na duhovski ponedjeljak, 9. lipnja, kako bi svojom nazočnošću zahvalili Svetom Ocu što je na trećem pohodu Hrvatskoj odlučio posjetiti i Zadar.

Zadarski nadbiskup u proglasu podsjeća kako Nadbiskupija zadarska u svojoj 17 stoljeća dugoj povijesti po drugi put u Zadru dočekuje Kristova namjesnika.

Prvi put zadarski su vjernici 1177. dočekali papu Aleksandra III. te ga pozdravili "gromoglasnim pohvalama na svome hrvatskom jeziku", podsjeća nadbiskup, dodajući kako je siguran da će to sada na dolasku pape Ivana Pavla II. ponoviti još složnije i gromoglasnije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raspoložimo se čuti riječ čovjeka Božje providnosti na razmeđima stoljeća i tisućljeća, neumornog navjestitelja Evanđelja na putovima svijeta i velikog pobornika mira u našem nemirnom svijetu", ističe zadarski nadbiskup.

Dodaje kako njegova riječ uvijek bodri, podiže i jača, budi nadu i liječi, a mi smo potrebni njegova ohrabrenja.

"Papina će riječ biti melem na naše rane iz Domovinskog rata, na rane naših branitelja i ranjenika, udovica, prognanika i svih stradalnika. Potrebni smo Papinih poticaja i podrške u obnovi naše vjere, naših obitelji i naših mladih, u zalaganju za svećenička i redovnička zvanja, za vrednovanje laikata, za djelovanje našega Caritasa, ljudi politike, gospodarstva, prosvjete i kulture moći će u njegovoj riječi naći usmjerenja za svoje zvanje i poslanje", ističe, uz ino, u proglasu zadarski nadbiskup.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara