Progovorio američki pilot koji je doživio bliski susret s NLO-om: "Nisam lud, nisam bio pijan"

Progovorio američki pilot koji je doživio bliski susret s NLO-om: "Nisam lud, nisam bio pijan"

Screenshot: ABC/New York Times

UMIROVLJENI zapovjednik eskadrile David Fravor, pilot s nevjerojatne snimke bliskog susreta s NLO-om koja je posljednjih dana obišla svijet, progovorio je o svom iskustvu. 
 
 
Iako je proveo 18 godina u američkoj mornarici, kaže kako ga ništa nije moglo pripremiti na ono što je vidio tijekom rutinske misije obuke 21. studenog 2004. pored obale Kalifornije: "Mogu vam reći da mislim da to nije bilo s ovog svijeta. Nisam lud, nisam bio pijan. To je bilo, u 18 godina sam vidio manje-više sve što sam mogao vidjeti na ovom polju, a ovo nije bilo ništa blizu tome", rekao je Fravor za televiziju ABC.
 
Fravor se prisjeća da je vozio svoj F/A-18 lovac tog sunčanog dana u južnoj Kaliforniji kad je jedan od kontrolora s obližnjeg broda mornarice prijavio objekt dug nekih 12 metara koji je padao s visine od 24 tisuće metara i “odmah se ponovo dizao”. 
 
 
Leteći objekt iznad vode nije ostavljao brazdu
 
“Stoga smo mislili, ok, ovo će biti zanimljivo", kaže Fravor. Dok su tražili objekt koji se pojavio na radaru i nestao, uočili su nešto čudno: “Pogledali smo dolje, vidjeli smo bijelo komešanje u vodi, kao da je nešto ispod površine, i valovi su se lomili preko toga. Ali vidjeli smo to kako leti uokolo, bilo je kao mali bijeli tic-tac, i pomicalo se okolo, lijevo, desno, naprijed, natrag, jednostavno nasumično.”
 
Isto tako, nepoznati objekt nije ostavljao brazdu od rotora tipičnu za helikopter ili od mlaznog motora tipičnu za avion. Vojni avioni spustili su se niže moru kako bi istražili objekt, koji je u međuvremenu počeo imitirati njihovo kretanje prije nego je “naglo ubrzao, popeo se iznad njih i nestao”, kaže Fravor.
 
“Kad nam se počeo približavati, kako smo se počeli spuštati prema njemu koji se uspinjao, on je letio u izduženom položaju, tako da je bio kao tic-tac, s okruglim krajem koji je išao naprijed... Ne znam što je to bilo, ne znam što sam vidio. Znam samo da je to bilo vrlo impresivno, vrlo brzo, i da bih volio letjeti u tome”, dodao je.
 
"Nijedna letjelica za koju znamo ne može letjeti pri toj brzini"
 
No kad su avioni krenuli u nastavak svoje misije za obuku, neidentificirani objekt se ponovo pojavio. Drugi avion koji je poletio s nosača aviona USS Nimitz uhvatio je objekt na svom infracrvenom kanalu. Objekt nije ostavljao ispušni trag na infracrvenom kanalu, a njegova brzina bila je zapanjujuća, kaže Fravor.
 
“Nijedna letjelica za koju znamo ne može letjeti pri toj brzini, manevrirati na taj način niti izgleda tako”, komentirao je za ABC bivši marinski pukovnik Stephen Ganyard. 
 
Fravor kaže da nema racionalnog objašnjenja za ono što su on i njegovi kolege vidjeli tog dana: “Ne znam postoji li vanzemaljski život, ali reći ću da u beskrajnom svemiru, s višestrukim galaksijama za koje znamo, da ako smo jedini planet koji ima život, onda je to prilično usamljen svemir. Osim same priče, pomalo nevjerojatno zvuči da nije bilo daljnje istrage ovog incidenta.
 
“Znaš da ćeš (kao pilot) vidjeti mnogo zanimljivih stvari. Ali da vam se pokaže 12-metarski bijeli tic-tac bez krila koji se može kretati u bilo kojem smjeru u kojem želi, od toga da lebdi iznad oceana do toga da nas imitira, do toga da ubrzava do te točke da jednostavno nestane, kao, puf i nema ga…”, i dalje ne može sakriti svoju nevjericu ovaj bivši pilot. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara