Progovorio lažni profesor iz Križevaca

Progovorio lažni profesor iz Križevaca
Foto: Podravski

"SVJESTAN sam da sam pogriješio, sada sam prepušten institucijama koje će raditi svoj posao", izjavio je posredstvom svoje supruge Saša Đurđić, lažni profesor koji je početkom mjeseca dao otkaz u srednjoj školi Ivana Seljanca u Križevcima nakon što se otkrilo da ima krivotvorenu diplomu zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje, piše Podravski.

Njegova supruga Milica Đurđić kandidatkinja je HDS-a na izborima za Europarlament. Kazala je kako obitelj proživljava pravu dramu i dometnula kako joj je sada najvažnije sačuvati njihovo dvoje djece koja nisu nimalo kriva za, prema svemu sudeći, nemoralan i nezakonit čin svoga oca.

"Ja to nisam znala, nisam onda ni bila u braku. Svjesna sam toga što je moj suprug učinio", kaže supruga.

Zanijekala je da je njezin suprug otišao u Njemačku nakon otkaza koji je dao u školi u kojoj je radio 16 godina.

"Evo, tu je pokraj mene", rekla je Milica Đurđić.

Sam dao otkaz

Ravnateljica srednje škole Ivana Seljanca Gordana Juran Ratković kazala je kako je obavijest o lažnoj diplomi dugogodišnjeg kolege, koji je bio imenovan i za njezina zamjenika, dobila u ponedjeljak, 29. travnja poslijepodne, u pismu s fakulteta.

"Odmah idući dan, u utorak, pokrenuli smo dodatnu provjeru na fakultetu i nakon toga smo isti dan pokrenuli proceduru za davanje izvanrednog otkaza, a također smo podnijeli kaznenu prijavu. Procedura je strogo propisana i postupak davanja izvanrednog otkaza traje 14 dana. Kao prvi korak zatražila sam očitovanje od kolege Đurđića, za što je rok dva dana", kaže ravnateljica.

U srijedu je bio Prvi maj, neradni dan, a u četvrtak je Saša Đurđić došao u školu i, umjesto očitovanja, sam dao otkaz. Da to nije učinio, škola bi nastavila s procedurom izvanrednog otkaza.

Saša Đurđić dobit će plaću za travanj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara