U Dubrovniku godinama predavao fiziku s lažnom diplomom: "Šokirani smo"

U Dubrovniku godinama predavao fiziku s lažnom diplomom: "Šokirani smo"

OTKRIVENA je nova lažna diploma, 13. po redu. Ovog puta otkrivena je u Dubrovniku. Jedan profesor tri je godine predavao fiziku s lažnom diplomom PMF-a.

Da je otkrivena nova lažna diploma za Index je potvrdilo Ministarstvo obrazovanja.

"Možemo potvrditi da je riječ o još jednoj lažnoj diplomi koja je pronađena na području Dubrovnika. Radi se o fabriciranoj diplomi fizike s PMF-a u Splitu. Ravnatelj je kontaktirao nadležna tijela te se očekuje podizanje kaznene prijave. Ovo je za sad 13. lažna diploma od kad je ministrica Divjak sredinom siječnja naložila provjeru svih diploma u sustavu odgoja i obrazovanja", potvrdio je za Index posebni savjetnik ministrice Maro Alavanja.

Ravnatelj: Šokirani smo

Ravnatelj Pomorsko-tehničke škole u Dubrovniku, gdje je prema pisanju portala Libero radio lažni profesor, potvrdio je priču. Kaže da nitko ništa nije sumnjao.

"Istina je to što me pitate. Ne bih govorio o imenima, postupili smo po uputi Ministarstva i sve prijavili, napravili smo izvanredni otkaz čim smo otkrili. Šokirani smo, malo nam se skupilo svega ovih dana, imali smo sprovod u utorak maturanta koji je nastradao u prometnoj nesreći i sad ovo, grozno, situacija je nikakva", ispričao je ravnatelj Lučić.  

Sad moraju naći novog profesora fizike.  

"Imamo sad par dana proljetnog odmora, praznika, pa ćemo se nakon toga snaći za nekakvu zamjenu, ne znam što bih vam rekao. Nije lako. Nema toga kadra, ali što je tu je", kaže ravnatelj Lučić.  

"Shvatite me, ne bih davao informacije ni radi njega ni radi naših sugrađana, jest da je sve grubo, u jednu ruku mi ga je žao kao čovjeka, ali opet, s druge strane, kazneno djelo je kazneno djelo i mora snositi odgovornost i posljedice zbog toga", objasnio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara