Pronađen bombaš iz trgovačkog centra u Vitezu?

Pronađen bombaš iz trgovačkog centra u Vitezu?

"PRIVELI smo sedam osoba u policijske prostorije. Nakon kriminalističke obrade tri su osobe zadržane u pritvoru pod sumnjom da su mogući počinitelji toga kaznenoga djela", rekao je u subotu glasnogovornik Federalne uprave policije Robert Cvrtak, govoreći o bombi koja je eksplodirala u trgovačkom centru FIS Vitez u ponedjeljak.

Iako policija ne želi službeno potvrditi, Vitez.info piše da se radi o dvojici Zeničana i jednoj muškoj osobi iz Viteza. Navodno je riječ o pirotehničaru Suvadu Džidiću iz Starog Viteza i Ahmetspahiću Admiru iz Zenice, koji se s trećom osobom nalaze u pritvoru federalnog MUP-a.

Vitez.info piše kako je Džidića, oca dvoje djece, policija na kriminalističku obradu navodno privela noćas oko 4 sata, a kod njega je navodno pronađena eksplozivna naprava identična onoj kakva je eksplodirala u FIS-u. Policija ga je, opet navodno, pronašla zahvaljujući snimkama s nadzornih kamera trgovačkog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, do eksplozije u trgovačkom centru FIS Vitez je došlo u četvrtak, 9. listopada, oko 12.40 sati. Poginuo je 28-godišnji zaštitar Zvonko Barbić, a ozlijeđeno je pet osoba, među kojima i jedna beba, dok su dvije osobe zadobile teške ozljede opasne po život.

Kako smo nakon eksplozije doznali od izvora iz lokalne policije, bomba je bila ostavljena u kutiji pored blagajne, a nakon što su je ljudi primijetili, pozvali su zaštitare. U trenutku kad su zaštitari kutiju podigli, bomba se aktivirala i eksplodirala.

I.M.
Foto: sarajevo-x.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara