Pronađen Karadžićev laptop

NA BATAJNIČKOM drumu je pronađena torba s laptopom i 55 disketa za koje se pretpostavlja da pripadaju Radovanu Karadžiću, javlja beogradski B92.

Isti izvor javlja da "nadležni priopćuju" da se osim laptopa i disketa u torbi nalazilo i nekoliko novinskih članaka te dvije knjige. Trenutno se provodi analiza DNK tragova pomoću koje se želi utvrditi je li torba s laptopom uistinu pripadala Radovanu Karadžiću.

Karadžićev odvjetnik Goran Petronijević, rekao je da mjesto za koje se navodi da je na njemu pronađena torba s laptopom odgovara mjestu za koje se navodilo da je na njemu uhićen Radovan Karadžić. Podsjetimo, Karadžić je odmah nakon objavljivanja informacije o njegovom uhićenju, putem svog odvjetnika Svetozara Vujačića, tvrdio da je uhićen tri dana ranije nego što su to tvrdile srpske vlasti, odnosno 18. srpnja.

Također je rekao da su mu nezakonito oduzete neke osobne stvari uključujući laptop.

Datum uhićenja još uvijek sporan

Petronijević je agenciji Beta pak rekao da namjerava otputovati u Haag kako bi s branjenikom porazgovarao o pronalasku laptopa te kako bi s Karadžićem provjerio navode o datotekama koje su se nalazile u laptopu i tako izbjegao eventualnu mogućnost "podmetačine".

Karadžić je preko odvjetnika Svetozara Vujačića više puta ponovio da je uhićen u gradskom autobusu na liniji 73 koji prometuje od Novog Beograda do Batajnice i to tri dana ranije nego što je službeno objavljeno njegovo uhićenje. Službeni Beograd ostao je pri stavu da je Karadžić uhićen 21. srpnja, međutim neslužbeno se moglo čuti da je Karadžić držan u svojevrsnom pritvoru za koji nitko osim vrha srpskih tajnih službi nije znao.

Razlog trodnevnom tajnom zatočeništvu krio se u potrebi provođenja DNK analize kako bi srpske tajne službe potvrdile svoje indicije da su doista uhitile Karadžića koji je u Novom Beogradu živio pod lažnim identitetom odnosno kao dr. Dragan David Dabić.

R.I.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara