Radnici sisačke Rafinerije najavili prosvjed: "Dolazimo na Markov trg"

Radnici sisačke Rafinerije najavili prosvjed: "Dolazimo na Markov trg"
Foto: Pixsell/Nikola Čutuk
 
STOŽER za obranu Rafinerije nafte Sisak najavio je da će u petak 23. veljače na Markovu trgu održati miran prosvjed protiv najavljenog gašenja proizvodnje u postrojenju FCC u Sisku i otpuštanja 40 radnika, što je protumačeno kao početak zatvaranja sisačke Rafinerije.
 
"U vladi nas nitko ne želi saslušati, a moramo im objasniti što taj pogon znači za Rafineriju i što se krije iza odluke MOL-a. Izjave ministra Ćorića i premijera Plenkovića pokazuju da ne razumiju posljedice koje će takva odluka izazvati", rekao je koordinator rafinerijskog Stožera Predrag Sekulić.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tražit će moratorij na sve odluke Uprave Ine
 
"Na prosvjedu ćemo tražiti moratorij na sve poslovne odluke Uprave Ine do završetka pregovora oko otkupa dionica Ine od MOL-a. Ostaje i naš zahtjev premijeru Plenkoviću da nas primi kako bismo ga iz prve ruke obavijestili o stvarnom stanju u rafineriji i stvarnim posljedicama gašenja postrojenja FCC-a u Sisku. Zahtijevat ćemo da se vlada izjasni o trenutnim aktivnostima u Ini i sisačkoj rafineriji", kaže Sekulić.
 
Najavio je da će prosvjed na Markovu trgu početi točno u podne, a prosvjednici će se okupiti na Trgu bana Jelačića u 11:15 sati. Autobusi s prosvjednicima iz Siska kreću u 9 sati ispred glavne porte rafinerije, bez obzira na vremenske uvjete.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara