Prvi rezultati zaprašivanja komaraca u Slavoniji, uništeno ih je 96 posto

Prvi rezultati zaprašivanja komaraca u Slavoniji, uništeno ih je 96 posto
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

PRVI službeni rezultati zaprašivanja komaraca iz zraka na području Osječko-baranjske županije pokazuju da je uništeno 96 posto komaraca, izvijestili su danas iz Osječko-baranjske županije i županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

U priopćenju za javnost navodi se kako su, nakon prvog zaprašivanja iz zrakoplova na području općine Bilja 26. lipnja djelatnici županijskoga Zavoda za javno zdravstvo utvrdili da je idućeg dana broj jedinki komaraca drastično smanjen.

Na jednoj mjernoj postaji broj komaraca smanjen je s 40 tisuća na nešto više od 1000

Tako je na mjernoj postaji Bilju prije tretmana utvrđeno 8769 jedinki u 12-satnom razdoblju, a nakon njega taj se broj smanjio na 307. Na mjernoj postaji Đavoljoj gredi broj jedinki komaraca smanjen je s 39.956 na 1540, što znači da je učinkovitost na oba mjesta 96 posto.

Iz Županije su izvijestili kako se tretiranje komaraca zrakoplovom nastavlja večeras na rubnim dijelovima Osijeka i na području od osječke obilaznice, uključujući i vikendaško naselje Karašicu, a idućih dana na području Sarvaša, Bijelog Brda, Erduta, Dalja, gradova Belišća i Valpova te na području drugih općina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara