Prvi Rom u Saboru razgovarao s HDZ-om i SDP-om

PRVI Rom koji će sjediti u Hrvatskom Saboru, Nazif Memedi, danas je razgovarao i sa čelnicima HDZ-a i sa čelnicima SDP-a, a kome će se prikloniti još nije poznato.

Nakon razgovora rekao je kako je otvoren za suradnju s obje stranke te da su razgovori bili konstruktivni.

O tome koga će podržati, kaže, odlučit će u dogovoru sa Zajednicom Roma Hrvatske, a njegovi uvjeti su, između ostalog, više novaca za provođenje Nacionalne strategije za Rome, rješavanje stambenog pitanja za Rome, legalizacija romskih naselja te zapošljavanje Roma u državnim i lokalnim tijelima.

Kasum Cana: Što god odluči mi ćemo ga podržati

Predsjednik Centra za kulturu Roma i član Saveza udruženja Roma Hrvatske Kasum Cana u razgovoru za Index kazao je kako  još nije s Memedijem razgovarao o tome kome bi trebalo dati podršku, ali vjeruje da će to biti uskoro.

No, dodaje kako mu je dao i dat će mu punu podršku koga god Memedi izabrao. "Nama je  posebno zadovoljstvo što smo dobili Roma u Saboru i vjerujem da će napraviti puno za nas. Moja i njegova politička stajališta se jako razlikuju, ali vjerujem da će on napraviti ono što dogovori s predstavnicima Roma iz cijele Hrvatske", rekao nam je kratko Cana.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara