Prvi sastanak Kolinde Grabar-Kitarović sa stranim donatorima

MINISTRICA europskih integracija i nacionalna koordinatorica za programe pomoći i suradnje s EU Kolinda GrabarKitarović u ponedjeljak je u Zagrebu održala svoj prvi sastanak s predstavnicima stranih donatora i međunarodnih financijskih institucija.

Na razgovorima su sudjelovali veleposlanici zemalja EU akreditiranih u Zagrebu, te predstavnici Svjetske banke, Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), USAID-a i drugih organizacija.

"Ovo je bio naš prvi, inicijalni sastanak, od mnogih koji će slijediti, na kojem smo predstavnicima stranih donatora predstavili naš srednjoročni plan korištenja strane pomoći u razdoblju od 2004. do 2006. godine", rekla je nakon sastanka Grabar-Kitarović.

"Potrebno je da što bolje koordiniramo naše aktivnosti kako bismo svu pomoć usmjerili na prioritete u gospodarstvu i društvu i kako bi se ona iskorištavala maksimalno učinkovito", dodala je ministrica europskih integracija. Naglasila je da se ti prioriteti odnose na poticanje malog i srednjeg poduzetništva, konsolidiranje financija, poticanje i otvaranje novih radnih mjesta i povećanje životnog standarda građana.

"Danas smo se sastali kako bi se bolje organizirali u ostvarenje našeg zajedničkog cilja, a to je uspješna hrvatska integracija u EU. Važno nam je saznati hrvatske prioritete, jer su hrvatski prioriteti i naši prioriteti", izjavio je švedski veleposlanik Sture Theolin.

Predstavnik USAID-a William Jeffers dodao je da se na ovom sastanku "razgovaralo o zajedničkom radu na ubrzanju provedbe programa i ambicioznih ciljeva hrvatske Vlade".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara