PU osječko-baranjska: Jučerašnja otmica nema veze s Glavašem

PU osječko-baranjska: Jučerašnja otmica nema veze s Glavašem

POLICIJSKA uprava osječko-baranjska danas je demantirala jučerašnje medijske napise o tome kako je osječka otmica povezana sa slučajem Branimira Glavaša.

"Kriminalističkom obradom nije utvrđena povezanost između tog kaznenog djela i do sada provedenih kriminalističkih obrada kaznenog djela ratnog zločina na području ove PU." - stoji u priopćenju.

Jučer oko 10 sati je 50-godišnji Viktor Tolj zatočio je dvije muške osobe od kojih je jedna bio odvjetnik Vjenceslav Ambrašić, sin Radoslava Arambašića, bivšeg odvjetnika glavne svjedokinje u slučaju protiv Glavaša Gordane Getoš-Magdić, te je za njihovo oslobađanje zatražio navodno 18.500 eura otkupnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pola sata nakon otmice, otmičar je na slobodu pustio jednog od zatočenih muškaraca koji je imao zdravstvenih tegoba te preko njega od obitelji drugog zatočenog zatražio isplatu otkupnine u kratkom vremenskom roku uz ozbiljnu prijetnju da će otetu osobu ubiti.

Nakon što je udovoljeno njegovom zahtjevu počinitelj je u ranim poslijepodnevnim satima na širem području grada Osijeka pustio na slobodu i drugog oštećenog nakon čega je lišen slobode od strane pripadnika Specijalne jedinice policije Osijek. U trenutku uhićenja počinitelj nije stigao pružiti otpor, a kod njega je pronađeno vatreno oružje - pištolj kalibra 9 milimetara i cjelokupni iznos otkupnine.

I.M./A.H.
Foto: Ivan Fekol, Glas Slavonije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara