Puca koalicija Račan - Tomčić?

NAKON što je predsjednik HSS Zlatko Tomčić odrješito tražio od predsjednika SDP-a i koalicijskog partnera Ivice Račana da bezuvjetno prihvati HSS-ovu postizbornu koaliciju s HSP-om u Bjelovarsko-bilogorskoj i Virovitičko-podravskoj županiji, iz SDP-a stižu teške riječi koje, čini se, mirišu na razvod.

Osim sukoba na relaciji HSS-SDP došlo je do trzavica i na liniji SDP-HSP. Predsjednik HSP-a Anto Đapić je optužio Račana da je izigrao obećanje o tome kako neće praviti probleme suradnji HSP-a i HSS-a u Bjelovarsko-bilogorskoj i Virovitičko-podravskoj županiji, a zbog toga je Račanu zaprijetio raskidom već potpisane koalicije koja omogućava gradonačelničku fotelju Toninu Piculi u Velikoj Gorici. Odgovor Ivice Račana na Đapićevu prijetnju je - znakovit.

"Ma pun mi je kufer i ucjena i prljave trgovine. Neka Đapić raskine što hoće. Nikoga nismo izigrali, rekli smo da ćemo podržati manjinsku vladu HSS-a i HSP-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i kod toga i ostajemo. Ali neće nas uvući u tu koaliciju koju ne želimo. Osim toga, zašto nisu predložili svoje kandidate pa bi se sve vidjelo." - prenosi Slobodna Dalmacija ljutit Račanov komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da SDP-ovci nisu zadovoljni HSS-ovim političkim igrama svjedoči izjava SDP-ovke Željke Antunović koja ima više razumijevanja prema Đapićevu nezadovoljstvo. Bivša je ministrica optužila HSS koji po njoj "muti" te "pokušava ispod stola u koaliciju uvući HDZ".

"Imamo informacije da su HSS i HDZ tamo vodili pregovore iza naših leđa i da je HDZ nakon toga na internoj sjednici birao svog kandidata za dožupana." - rekla je Antunović te dodala kako SDP nema ništa protiv suradnje HSS-a s HSP-om, ali SDP smeta nekorektnost HSS-a koji koalicijske partnere ne obavještava o svojim dogovaranjima na terenu.

"SDP-u poručujemo neka se okane ćorava posla i neka se s partnerom ponašaju partnerski, a ne šuškavo iza leđa. A prijetnje o odbijanju HSS-a kao partnera na sljedećim parlamentarnim izborima su pucanje u prazno jer HSS nije donio odluku da mu je SDP partner na sljedećim izborima i o tome ćemo debelo razmisliti, jer nismo stranka kojoj se može prijetiti." - rekao je sinoć Tomčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara