Pucnjava u Dallasu: Trojica snajperista uhićena, četvrti umro

Pucnjava u Dallasu: Trojica snajperista uhićena, četvrti umro

Foto: Hina

TROJICA snajperista koji su s krovova u Dallasu ubili pet policajaca i ranili šest, u koordiniranom napadu tijekom prosvjeda protiv policijskih ubojstava dvojice crnaca, uhićeni su, a četvrti je umro, piše Reuters.

Pet policajaca podleglo je ozljedama zadobivenim u koordiniranom napadu na policiju u Dallasu tijekom mirnog prosvjeda protiv policijske brutalnosti prema crnačkoj zajednici, nakon ubojstva dvojice crnaca u posljednja dva dana. Jedan je to od najgorih napada na policiju u američkoj povijesti.

Ukupno je pogođeno dvanaest policajaca i dva civila, rekao je gradonačelnik Dallasa Mike Rawlings.

Policija je opisala napad izveden u četvrtak navečer kao pažljivo planiran i izvršen i dodala da je troje ljudi odvela u pritvor dok je četvrti umro, nakon razmjene vatre s policijom. On je navodno rekao da će postaviti bombe širom Dallasa.

Zasad još nije točno utvrđen motiv napada tijekom prosvjeda, jednog od mnogih koji su se održali u većim gradovima Sjedinjenih Država u četvrtak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pucnjava je počela oko 21 sat u četvrtak u središtu Dallasa punom restorana, hotela i vladinih zgrada. Snimke pokazuju užasnute prosvjednike koji trče po ulicama, a u pozadini se čuje pucnjava. Vide se i jake sigurnosne snage i policajci koji traže zaklon iza parkiranih automobila.

Policija je u petak ujutro pregledala područje kako bi pronašla eventualne eksplozivne naprave, ali ih nije bilo. U veliki dio središta grada u petak ujutro nije bilo pristupa.

Predsjednik Barack Obama je iz Varšave, gdje sudjeluje na summitu NATO-a, izrazio duboku sućut gradonačelniku Dallasa. "Mislim da govorim u ime svakog pojedinog Amerikanca kad kažem da smo užasnuti ovim događajima i ujedinjeni s ljudima i policijskim odjelom u Dallasu".

Obama je napad nazvao "divljačkim, proračunatim i vrijednim prezira", dodajući da "nema opravdanja za ove bezumne napade".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara