Pucnjava u Zagrebu, uhićeno sedam osoba: "Pucali su kalašnjikovim po školi"

Pucnjava u Zagrebu, uhićeno sedam osoba: "Pucali su kalašnjikovim po školi"
Foto: Robert Anic/PIXSELL

U PUCNJAVI do koje je došlo danas u večernjim satima u Porečkoj ulici na zagrebačkom Vukomercu nije ozlijeđena niti jedna osoba, sedam ih je uhićeno, a deset se nalazi pod policijskim nadzorom, potvrdio je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

>> Ako imate fotografije i snimke s mjesta događaja možete nam ih poslati na desk@index.hr ili u inbox na našoj Facebook stranici.

Zagrebački OKC dobio je oko 19 sati dojavu da se u Porečkoj ulici dogodio sukob dviju obitelji i da se puca iz vatrenog oružja, rekao je Rašić novinarima govoreći na samom mjestu događaja.

"Odmah po dojavi upućeni su policijski službenici na mjesto događaja, gdje je zatečeno više osoba. Poduzimaju se daljnje mjere i radnje, u tijeku je očevid. Za sada je sedam osoba privedeno u policijsku postaju a deset ih je u postupku privođenja, znači, pod nadzorom policije, kako bi se razjasnile sve okolnosti događaja", istaknuo je.

Potvrdio je da je bilo pucanja iz vatrenog oružja, da pritom nitko nije ozlijeđen te da je za sada utvrđeno da je štetu pretrpjelo sedam vozila koja su bila parkirana u blizini.

Do pucnjave je došlo u i oko kuće koja se nalazi točno nasuprot osnovne škole u Porečkoj ulici, što je izazvalo zabrinutost građana koji su se u velikom broju okupili oko ograđenog područja, tvrdeći kako su si sukobljene strane dan ranije međusobno prijetile pištoljima, zbog čega je cijeli dan naseljem patrolirala policija, a fizičkih sukoba i prijetnji bilo je, tvrde, i ranije.

"Policija nije zakazala"

Načelnik Rašić potvrdio je kako je riječ o postojećem sukobu, ali je otklonio bilo kakvu sumnju u moguće nepravilnosti u policijskom postupanju.

"Ne može se reći da je policija zakazala. Policija radi svoj posao. Istražit ćemo sve navode i sukob tih dviju obitelji. Navodno se radi o nekim neriješenim odnosima, financijskim potraživanjima. No, u ovome je trenutku teško o tome govoriti. Sukob između tih obitelji postoji i u tijeku je rješavanje situacije i razrješavanje događaja", rekao je.

Na novinarsko pitanje je li policija od ranije bila upoznata s problemom i je li se u tome smislu poduzelo sve što se moglo kako bi se spriječila eskalacija sukoba, Rašić je kazao kako informacije o ranijim sukobima ne može potvrditi, ali će svi navodi biti istraženi.

"Došli smo odmah na hitnu dojavu, nije bilo kašnjenja, sve je pod nadzorom - tu je temeljna policija, interventna policija, specijalna policija, sve snage koje su nam potrebite. Osobe su pod nadzorom, a najvažnije je da nema ozlijeđenih i da je sve pod kontrolom", ustvrdio je.

U dijelu Porečke ulice gdje je došlo do pucnjave još uvijek je zabranjen prolaz, a ulicu su sa svih strana blokirala policijska vozila.

 

"Vidjela sam hitnu i čula rafale, auti su kao švicarski sir, a djeca su bila zabarikadirana u školi", kaže za Vijesti.hr svjedokinja.

"Ta je obitelj malo problematična. Došlo je do rafalne paljbe između iste obitelji, stvorili su se klanovi tu - sukobila su se dva sina istog preminulog oca. Vidjeli smo hitnu, klincima su u školi rekli profesori da su dvije osobe propucane. Njih su onda kroz stražnji izlaz puštali van, nakon što je stigla policija. Sada su rotirke tu, barikada je postavljena. Mislim da su svi klinci napustili školu, roditelji su došli po njih. Koliko čujem, sukobljeni muškarci su htjeli pucati i po policiji", kaže svjedokinja.

Jedna osoba je iz automobila zapucala pištoljem po balkonu, a onda je druga strana uzvratila pucnjavu iz kuće kalašnjikovima po naselju, autima, školi, doznaje se od susjeda.

Bandić: Sreća da nitko nije poginuo

Na teren je stigao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te Pavle Kalinić, pročelnik gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

"Hvala Bogu da nitko nije poginuo. Neka policija radi svoj posao", rekao je Bandić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara