Pula: Koalicija HSLS-DC očekuje 20 do 25 posto glasova

PREDSJEDNICA istarskog DC-a Vesna Giradi Jurkić ustvrdila je danas da će suradnja HSLS-a i DC-a imati znatno više učinka nego da su te dvije stranke samostalno izašle na izbore tako da će njihova lista, procijenila je, osvojiti 20 do 25 posto glasova biračkog tijela u osmoj izbornoj jedinici.

Tek nakon formiranja zajedničkog izbornog stožera bit će poznat raspored članova ove koalicije u toj izbornoj jedinici, rekla je Girardi Jurkić na konferenciji za novinare. No već je poznato da će nositelj liste biti predsjednik HSLS-a Dražen Budiša, da će HSLS-ovac Željko Glavan biti prvi, a Girardi Jurkić druga na listi te koalicije u osmoj izbornoj jedinici, izvijestila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sukladno dogovoru, dodala je, DC i HSLS vodit će jednu pozitivnu predizbornu kampanju "bez blaćenja i omalovažavanja drugih stranaka".

Program ove koalicije predviđa stvaranje strategije vraćanja vanjskog duga, koji smatramo zabrinjavajućim, te zauzimanje novoga stajališta prema MMF-u, rekla je Girardi Jurkić.

Dodala je kako će se ta koalicija zauzimati za funkcioniranje pravne države u kojoj se zakone neće mijenjati, već ih se početi primjenjivati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara